Cât va fi pensia lui Klaus Iohannis. Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție

Administrația prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis și-a înaintat cererea de pensionare din învățământ. Astfel, postul de profesor de Fizică de la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" a devenit vacant după 27 de ani. Klaus Iohannis a adunat 42 de ani de muncă. Specialiștii au făcut calcule și au aflat ce pensie va avea Klaus Iohannis.

Postul deținut de Klaus Iohannis a fost scos la concurs

Klaus Iohannis se pensionează din învățământ. Foto Octav Ganea/Inquam Photos
Klaus Iohannis se pensionează din învățământ. Foto Octav Ganea/Inquam Photos

Domnul preşedinte a iniţiat demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limită de vârstă”, a precizat într-un comunicat Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis nu va mai preda Fizica la Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”, după ce şi-a depus cererea de pensionare pentru limită de vârstă, a confirmat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Constantin Dincă.

„Da, a înaintat cererea de pensionare. Se pensionează la limită de vârstă”, a precizat Constantin Dincă.

Potrivit sursei citate, s-a scos la concurs postul de profesor de Fizică în limba germană la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”. Concursul va avea loc în luna iulie şi până atunci orele lui Klaus Iohannis sunt predate de un profesor „detaşat în interesul învăţământului”.

Ce pensie va încasa Klaus Iohannis

Specialiștii au făcut deja un calcul privind pensia pe care o va încasa președintele al cărui al doilea mandat expiră în luna decembrie 2024.

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.

Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.

Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a explicat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale ”Alma Mater” la Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net