Apare un nou oraș în România. E construit de la zero cu 2,5 miliarde de euro și are o destinație precisă

Un nou oraș apare în România și va avea o destinație precisă. Lucrările deja au început și se realizează cu viteză după ce Guvernul României a alocat pentru acest proiect 2,5 miliarde de dolari. Orașul despre care vorbim va fi ridicat la baza aeriană americană de la Mihail Kogălniceanu și va găzdui peste 10.000 de militari NATO.

Cum va arăta orașul de la Baza Mihail Kogălniceanu

image

Lucrările au început în partea de sud a viitorului oraș militar, unde acum se construiesc drumuri de acces și o rețea electrică de mare capacitate.

Orașul care se construiește la baza aeriană ameriană va putea găzdui peste 10.000 de militari NATO, va avea clădiri anexe, un spital și o școală, iar toate acestea vor transforma baza Mihail Kogălniceanu într-una dintre cele mai mari din Europa de Est.

Pentru aceaste lucrări de mare amploare au fost expropriate peste 2.300 de hectare de teren arabil.

Timp de cinci ani, în zona bazei de la Mihail Kogălniceanu se vor construi alte structuri militare. Actuala pistă a aeroportului va fi dublată, deservită de depozite de combustibil și mai multe hangare pentru diferite tipuri de avioane de luptă și drone, notează Newsweek.

10.000 de militari NATO pot locui cu familiile lor

Nicolae Crețu, comandant Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu: "Din punct de vedere strategic dezvoltarea bazei aduce un plus de securitate în întregul bazin al Mării Negre".

Orașul militar Mihail Kogălniceanu va avea toate facilitățile pentru ca 10.000 de soldați NATO să poată locui aici împreună cu familiile: grădinițe, școli, un spital, precum și magazine sau parcuri de distracție.

„Este un concept inedit pentru armata României de a dezvolta această capabilitate aici, ca urmare a ceea ce s-a întâmplat cu Crimeea și cu situația de securitate", a mai spus Nicolae Crețu, comandant Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, potrivit sursei citate.

Potrivit autorităților, noua bază modernizată de la Mihail Kogălniceanu și orașul care se va dezvolta în jurul ei este concepută pentru a putea prelua logistică și resurse umane de la cea din Rammstein, din Germania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net