O româncă oripilează Italia. A sechestrat-o 7 ani în România pe italianca la care lucra și s-a mutat cu toată familia în casa ei

Ultima actualizare:

Șapte ani de coșmar pentru o bătrână italiancă ajunsă azi la aproape 80 de ani. Femeia a ajuns cu forța în România adusă de cea pe care o angajase să aibă grijă de ea. la început a fost internată într-un azil din țara noastră, apoi ținută ascunsă în casa mamei badantei românce. După șapte ani de chin într-o țară străină unde nu cunoaștea limba și fără să aibă un telefon, coșmarul femeii a luat sfârșit pe data de 4 ianuarie 2024. Cazul i-a revoltat pe italieni. Românca este acum arestată.

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Mama badantei a refuzat să o mai țină „prizonieră” pe italiancă

O badantă româncă a fost plasată în arest la domiciliu în Italia, fiind acuzată de abuz și deturnare de fonduri, după ce a ținut în România timp de șapte ani bătrâna pe care o îngrijea la Castagnole Lanze, regiunea Piemont și i-a luat peste 300.000 de euro din cont, relatează La Stampa.

Pensionara italiancă, în vârstă de 80 de ani, a fost ținută închisă în casa mamei badantei sale românce, fără să cunoască limba țării și fără un telefon mobil pentru a contacta pe cineva din Italia.

Situația a luat o întorsătură în vara anului 2023, când bătrâna a fost adusă înapoi în Castagnole Lanze pentru că mama badantei era sătulă să o țină „prizonieră”.

Calvarul său s-a încheiat pe 4 ianuarie 2024, când poliția judiciară a procuraturii din Asti a arestat-o pe badantă, o româncă în vârstă de 47 de ani, acuzată de înșelăciune a unei persoane aflată într-o situație vulnerabilă și deturnare de fonduri.

Românca a furat de la italiancă 317.000 de euro și și-a deschis o tutungerie

Conform anchetei, badanta a reușit să sustragă 317.000 de euro din conturile victimei, dintre care 149.000 de euro au fost reinvestiți în achiziționarea unei tutungerii din provincia Cuneo, gestionată de rudele sale și pusă recent la vânzare de către autorea înșelăciunii.

În 2023, când pensionara a revenit acasă, a descoperit două lucruri șocante. Casa ei fusese complet renovată, dispărând astfel amintirile unei vieți și într-o parte a locuinței se mutaseră permanent câțiva membri ai familiei badantei.

Pensionara, deși petrecuse șapte ani în România, și-a amintit drumul către sediul poliției. În ciuda vârstei și a problemelor de sănătate, ea a reușit să ajungă acolo și a spus povestea ei polițiștilor italieni.

Bătrâna angajase badanta în 2014 pentru a o ajuta în treburile casnice și pentru îngrijirea soțului ei, grav bolnav, care a decedat în 2015. Badanta a profitat de slăbiciunile fizice și mintale ale văduvei pentru a rămâne în casa acesteia, obținând chiar o procură generală și o delegație bancară.

Românca a fost arestată în Italia

Carabinierii din Castagnole au documentat totul și au raportat cazul procuraturii. Inițial, autoritățile au alertat asistenții sociali, care au început procedurile pentru numirea unui administrator de sprijin pentru victima fără copii sau rude apropiate.

Investigațiile contabile au dezvăluit că badanta se pregătise chiar și pentru eventualitatea decesului victimei, făcându-se beneficiara unei polițe de viață de 120.000 de euro și a unui testament în care era numită unică moștenitoare.

Potrivit unui psihiatru, victima era deja vulnerabilă din 2015, din cauza dependenței afective față de soțul săi și a fricii de abandon.

În prezent se desfășoară o anchetă pentru a localiza fondurile sustrase, deși se crede că o bună parte din acestea au fost probabil deja cheltuite și nu vor mai putea fi recuperate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net