Cazul fetiței de 9 ani omorâtă în bătaie. Două zile vecinii au auzit-o plângând și țipând, dar nu au sunat la 112

Apar detalii cumplite despre tragedia de la Galați unde o fetiță de 9 ani a sfârșit după ce mama ei a bătut-o cu sălbăticie. Copila s-a trezit miercuri dimineață, dar a leșinat imediat. Unchiul ei a sunat la 112 și a cerut un echipaj medical. Din păcate copila, care avea pe corp urme de violență extremă, nu a supraviețuit. Revoltător este că vecinii au declarat presei locale că de două zile o auzeau pe fată plângând și țipând. Nimeni nu a intervenit. Nimeni nu a sunat la 112.

Sursa foto: captură video Observator
Sursa foto: captură video Observator

Alexandra Elena a fost bătută cu sălbăticie

Copilă de numai nouă ani a murit miercuri dimineață, la câteva secunde după ce s-a trezit din somn. Unchiul fetiței s-a speriat în momentul în care Alexandra Elena a leșinat. A sunat la 112, dar copila nu amai putut fi salvată.

„Echipajul medical a constatat că pe trupul fetiței erau prezente multiple leziuni. În ciuda manevrelor de resuscitare, aceasta nu a mai putut fi readusă la viață”, a precizat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Primele informații venite din partea celor apropiați familiei Vasilache indică faptul că mama, Eugenia, în vârstă de 30 de ani, cu posibile probleme psihice, ar fi bătut-o frecvent pe copilă, relatează Viața Liberă.

Femeia este principala suspectă, însă ancheta în acest sens va fi dificilă, deoarece nu se știe dacă va putea fi audiată.

Martore la ceea ce se întâmpla în casă cu fetița de 9 ani au fost tot timpul surorile ei în vârstă de 5 și 7 ani, care au ajuns deja în custodia statului.

„Am fost sesizați și ne-am deplasat de urgență la domiciliul familiei. Fetițele au fost preluate, se află în siguranță și vor fi date în grija unui asistent maternal. La o primă evaluare, minorele sunt în stare bună, dar vor fi evaluate complet, din punct de vedere psihologic și medical”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvât al DGASPC Galați.

Salvarea fetiței putea veni de la vecini

Copila era bătută frecvent, după cum povestesc vecinii din blocul în care s-a petrecut tragedia. Mai mult, aceștia au spus jurnaliștilor locali că de două zile fetița plângea, iar din casă se auzeau țipetele ei „înfiorătoare”. Nimeni însă nu a intervenit, deși copila era în pericol și suferea. Nimeni din cei care au auzit țipetele și plânsul de copil nu a alertat poliția.

Trupul copilei a fost transportat la IML unde se va stabili cauza morții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net