A murit alpinista Mihaela Gabi Ianoși. A făcut infarct când cobora de pe cel mai înalt vârf din America

Cunoscuta alpinistă româncă Mihaela Gabi Ianoș, originară din Caraș Severin a murit joi, 25 ianuarie, la scurt timp după ce atinsese cel mai înalt vârf din America, Aconcagua, aflat la 6960 de metri altitudine, situat în nord-vestul provinciei argentiniene Mendoza. Româncei s-a făcut brusc rău și a leșinat, scrie presa din Argentina.

image

Alpinista a primit adrenalină și a fost resuscitată

Tragedia a avut loc joi, 25 ianuarie. Mihaela Gabi Ianoșcând aplinista a leșinat în faţa mai multor alpiniști împreună cu care plecase pe munte.

Un medic care se afla printre turiști și urcase cu altă expediție a observat că românca are pulsul slab, i-a dat adrenalină și a încercat să o resusciteze.

Mihaela Gabi Ianoși nu a reacționat însă și a murit în scurt timp, potrivit raportului oficial al poliției argentiniene, scrie Adevărul. Cazul este anchetat de Parchetul Uspallata, care va încerca să clarifice cauza morții româncei.

Ultimul mesaj al alpinistei

Mihaela Gabi Ianoși are un cont pe facebook unde împărtășea bucuria de a fi pe munte și dădea detalii despfre expedițiile în care era. Ea își tinea la curent prietenii despre noua sa expediție.

„După 12 ore de zbor continuu, am ajuns în Brazilia, Sao Paolo! Am ajuns la ora 8 și 20 minute, ora locală a lor și 12 ora noastră, am avut 50 minute întârziere, pentru că au fost turbulențe peste ocean! Avem 2 ore și jumătate relaxare în aeroport și decolării spre Argentina! Drumul a fost perfect, am dormit buștean!!”

Intr-un alt mesaj anunța bcucuroasă că a ajuns în Argentina. 

Cu o altitudine de 6962 de metri deasupra nivelului mării, Aconcagua este vârful cel mai înalt al emisferelor sudice și vestice, cel mai înalt din afara Asiei și, prin urmare, cel mai înalt varf din ambele Americi, respectiv cel mai înalt varf din America de Sud. De asemenea, este al doilea varf din lume, dupa Everest, ca proeminență.

Aconcagua este situat în Parcul Provincial cu același nume, la 185 km de orasul Mendoza, la 15 km de granița cu Chile în cadrul Departamentului Las Heras și aproximativ la 1185 km de capitala Buenos Aires.

Până acum, au fost înregistrate deja trei decese: Rául Alexander Tartera, un american în vârstă de 30 de ani care, după ce a atins vârful, a murit în timpul coborârii, din cauza oboselii, la peste 6.000 de metri altitudine. Iar pe 3 ianuarie, corpul unui alpinist rus a fost găsit în Plaza de Mulas, o tabără situată la peste 4.200 de metri deasupra nivelului mării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net