UPDATE Incident șocant la Galați. O pensionară era să omoare un alpinist utilitar. „Toată lumea țipa la ea”

Ultima actualizare:

Incidentul în care un alpinist utilitar a fost pus în grav pericol de o pensionară a reintrat în atenția autorităților după ce a apărut în mass-media. Inițial, pensionara primise doar un avertisment verbal. Polițiști au sfătuit-o să nu mai facă așa. Marți, polițiștii „au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun,” a transmis IPJ Galați. Femeia a pus în pericol viața alpinistului utilitar.  În timp ce  acesta era suspendat la etajul 11 al blocului, pensionara a prins cele două corzi și a început să tragă violent de ele.       

Știre inițială

Un incident șocant a avut loc la Galați. O pensionară a pus grav în pericol viața unui alpinist utilitar. De față erau mai multe persoane care au început să strige cu putere la femeie în momentul în care aceasta a deschis geamul. În mod inexplicabil, femeia a făcut un gest complet iresponsabil, iar bărbatul a fost la un pas să cadă în gol de la etajul 11. A fost sesizată poliția.

image

Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas să cadă în gol de la etajul 11 al unui bloc după ce o femeie a găsit de cuviință să-și manifeste violent nemulțumirea față de lucrarea ce urma să se facă la imobil.

Gestul iresponsabil a pensionarei

Femeia, în vârstă de 71 de ani, care locuiește la etajul opt a observat în fața ferestrei ei cordelinele montate de alpinist. Acesta, abia coborâse în rapel și se afla la etajul 11, când femeia a dechis geamul și a tras cordelinele în casă trâgând cu violență de ele.

Bărbatul alpinist, în vârstă de 50 de ani, era complet blocat în aer, fără să aibă posibilitatea de a urca sau coborî.

„În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11, un proprietar de la etajul al optulea a prins cu mâna cele două corzi, le-a tras în casă și a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat, fiind în imposibilitatea de a urca sau coborî.

Toate persoanele aflate în acel moment pe terasă, cel puțin cinci bărbați, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat evaluarea, au țipat la persoana de la etajul al optulea să dea drumul că omoară un om. Persoana nu a dat drumul niciun moment la corzile alpinistului, care, cu ultimele forțe, a reușit să tragă una din corzile cu care era legat. A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului”, a declarat Silviu Mădălin Bălan, unul dintre colegii alpinistului, martor la cele întâmplate, scrie Viața Liberă.

Ce pedeapsă a primit pensionara

Alpinistul pus în pericol a soslicitat intervenția poliției, imediat ce a fost în siguranță. La fața locului a sosit un echipaj și a constatat că proprietarul de la etajul opt era o femeie pensionară în vârstă de 71 de ani.

Aceasta a fost sancționată doar cu un avertisment, fiind atenționată să nu mai facă așa ceva pe viitor.

Un incident aproape similar s-a petrecut în urmă cu 12 ani, la Constanța, când un bărbat de 62 de ani a tăiat cordelina unui alpinist utilitar care lucra la izolația blocului, nemulțumit fiind că îi strică lucrarea făcută înainte și că îi sunt murdărite geamurile. Alpinistul a căzut în gol circa zece metri și a supraviețuit miraculos, cu mai multe leziuni, doar pentru că, în cădere, a plonjat pe niște cabluri de internet care au atenuat impactul cu solul. Pensionarul a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat și a fost obligat să îi plătească alpinistului despăgubiri morale de 40.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net