Alpinist indian, găsit în viață la 3 zile după ce a căzut 300 de metri într-o crevasă pe muntele Annapurna

La trei zile după ce a căzut 300 de metri într-o crevasă, pe muntele Annapurna din Nepal, un alpinist indian, Anurag Maloo, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit în viață, dar în stare critică. A fost scos de o echipă formată din opt persoane.

Alpinistul Anurag Maloo a fost găsit în viață, dar în stare critică / Foto: Instagram
Alpinistul Anurag Maloo a fost găsit în viață, dar în stare critică / Foto: Instagram

Un alpinist indian, Anurag Maloo (34 de ani), care a dispărut pe muntele Annapurna, al zecelea cel mai înalt vârf din lume, luni, a fost găsit în viață, astăzi, după trei zile. Bărbatul căzuse 300 de metri într-o crevasă, potrivit şerpaşului Chhang Dawa, din cadrul organizaţiei Seven Summit Treks, în timp ce cobora de la tabăra IV, situată la altitudinea de 5.600 de metri pe muntele Annapurna, spre tabăra III.

A fost scos de o echipă formată de opt persoane și transportat de urgență la un spital din orașul-stațiune Pokhara. „El a fost găsit în viață. A fost dus la spital în stare critică, dar este încă în viață. Va trebui să ne îndreptăm atenția către partea medicală acum”, a declarat fratele său, Sudhir, potrivit IndiaToday.

Avea planuri de a escalada și Muntele Everest și Lhotse

„Va trebui să ne îndreptăm atenția către partea medicală acum” / foto: Profimedia
„Va trebui să ne îndreptăm atenția către partea medicală acum” / foto: Profimedia

Maloo provine din Kishangarh, Rajasthan, și este un antreprenor indian și alpinist experimentat. A escaladat muntele Ama Dablam, anul trecut, și avea planuri de a escalada muntele Everest, Annapurna și Lhotse, în Nepal, în acest sezon. Obiectivul său final este de a urca toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri, dar și cele mai înalte șapte puncte de pe toate cele șapte continente, pentru a crește gradul de conștientizare și a acționa în direcția atingerii Obiectivelor Globale ale ONU.

Al zecelea cel mai înalt munte din lume, Annapurna, înregistrează o rată de mortalitate mai ridicată decât muntele Everest. De asemenea, în Nepal sunt opt dintre cele mai înalte 10 vârfuri din lume şi primeşte sute de alpinişti în fiecare primăvară.

Luni, Noel Hanna (56 de ani), cunoscutul alpinist nord-irlandez, a decedat în Tabăra IV, după ce a coborât de pe vârf, iar ziua următoare, au fost salvaţi după mai multe ore de căutări, alpinistul indian Baljeet Kaur (28 de ani) şi compatriotul său Arjun Vajpai (30 de ani).

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net