O româncă a reușit să escaladeze unul dintre cei mai periculoși munți din lume

Performanță incredibilă în alpinismul românesc. Maria Dănilă a reușit să cucerească vârful Annapurna I, care are altitudinea de 8.091 de metri! Românca a escaladat astfel cu succes unul dintre cele mai periculoase vârfuri din munții Himalaya, iar ascensiunea a durat aproximativ 17 ore!

Românca a ajuns pe vârf după o ascensiune de 17 ore / foto: Clubul Alpin Român
Românca a ajuns pe vârf după o ascensiune de 17 ore / foto: Clubul Alpin Român

Alpinista din țara noastră a reușit să parcurgă cu succes unul dintre cele mai periculoase trasee, ajungând la vârful Annapura I, după mai bine de 17 ore, conform informațiilor oferite de adevarul.ro. Acesta este al 10-lea vârf, ca înălțime, din munții Himalaya, dar și unul dintre cele mai periculoase.

De-a lungul timpului, 365 de alpiniști și-au pierdut viața încercând să ducă la final acest traseu. Pentru a finaliza cu succes ascensiunea, Maria Dănilă a avut alături corzi fixe, oxigen și un șerpaș.

Performanța a fost anunțată de Clubul Alpin Român – Braşov, din care face parte și alpinista româncă. Vârful Annapurna I se numără printre 14 puncte din munții Himalaya care ajung la o altitudine de peste 8.000 de metri, dar mulți alpiniști de pe glob consideră acest vârf drept cel mai dificil de escaladat din întreaga lume. Conform datelor, rata fatalității printre cei ce se încumetă să urce acest traseu este de 30%, lucru care face succesul Mariei Dănilă cu atât mai impresionant.

Ascensiunea alpinistei a durat 17 ore

Clubul Alpin Român – Braşov a postat pe pagina lor de Facebook un mesaj de la Maria Dănilă, în care alpinista vorbește despre provocările din timpul ascensiunii. Aceasta a făcut parte dintr-o expediție locală, „Imagine Nepal”. „Ziua vârfului a fost foarte grea”, afirmă Maria Dănilă. Potrivit acesteia, a reușit să pășească pe vârful Annapurna pe 15 aprilie.

Alpinismul românesc a cunoscut mai multe performanțe incredibile, cum ar fi cazul lui Gabriel Băicuș, care a reușit să parcurgă traseul Everest și Lhotse anul trecut, tot din Himalaya. Conform informațiilor oferite de către fanatik.ro, acesta a avut nevoie de 24 de ore pentru a ajunge pe cele două vârfuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net