Ce demenţă! Dau 16.000 $ să sară în vulcan

Ultima actualizare:
Deasupra vulcanului Villarrica, la 3.500 de metri, temperaturile  sunt de 50 de grade Celsius
Deasupra vulcanului Villarrica, la 3.500 de metri, temperaturile sunt de 50 de grade Celsius

Nu toată lumea înţelege prin concediu o perioadă de relaxare, ideală pentru „încărcat bateriile”. Şi pentru cei care vor să trăiască extrem, există şi oferte pe măsură. Culmea, până şi organizatorii le recomandă curajoşilor să se gândească de două ori înainte să dea banii, pentru că... pot muri oricând. Pe primul loc e saltul în vulcanul activ Villarrica.

Orice vacanţă înseamnă o evadare. Şi orice ieşire din normalitate are o doză de pericol, însă dacă vrei să ai parte de aventura vieţii tale, duci totul la extrem. Aşa fac turiştii care merg an de an să sară în vulcanul Villarrica din Pucon, Chile. Distracţia durează 6 zile şi 5 nopţi, costă 16.000 de dolari de persoană şi vine la pachet cu 4 ore de rafting la nivel de dificultate de „5s”, o zi petrecută la apele termale, o zi de drumeţie şi evident saltul din elicopter în vulcan. Cazarea se face la un hotel de lux din Pucon, intrarea la cazinoul hotelului e asigurată, mesele incluse şi echipamentul de bungee jumping. În ce constă saltul în vulcan? Pilotul, fotograful şi instructorul te duc deasupra calderei vulcanului, timp de 10 minute e studiată activitatea acestuia pentru a evita să te faci scrum când sari.

Marea Britanie
Marea Britanie

Dacă lava nu e aruncată la mare înălţime, atunci primeşti undă verde să sari. Dacă te-ai dus împreună cu soţia şi aceasta se gândeşte să sară după ce te-a văzut pe tine, saltul ei te va costa încă 500 de dolari. Dacă aţi scăpat cu bine amândoi, sunteţi readuşi cu ajutorul unei macarale la bordul elicopterului. Saltul are loc la 3.500 de metri deasupra vulcanului, elicopterul se deplasează cu 130 km/h şi funia, în punctul maxim de întindere, coboară la 110 metri. Vei atârna timp de 10 minute la 90 de metri sub elicopter până vei fi readus la bord. Iar la întrebarea „sunt şanse să mor?” răspunsul vine sec: „Da”. De aceea vei semna înainte un contract în care afirmi că faci saltul pe propria răspundere. Până acum au fost realizate salturi demonstrative pentru MTV, Discovery Channel şi de doi excentrici (un australian şi un american). Însă amatorii au de unde alege. Iată celelalte oferte. 

«Zboară» cu 160 km/h 

Africa de Sud
Africa de Sud

Tiroliana din Penryhnn Quarry, Bethesda, Ţara Galilor are 500 de metri lungime, dar curajoşii care „atârnă” de cablu cu faţa înainte se deplasează cu viteze cuprinse între 80 şi 160 km/h. Provocarea se află în parcul galez Snowdonia. O cursă costă 75 de dolari pentru adulţi şi 65 de dolari pentru copii.

Salt în gol la 100 km/h 

Austria
Austria

În Soweto, Africa de Sud, Turnurile Orlando care au aparţinut cândva centralei de încălzire au fost transformate în parc de distracţie. Pentru 38 de dolari, turiştii care cântăresc între 35 şi 110 kg se pot arunca în gol 50 de metri pe o plasă specială instalată în interiorul unui turn. Viteza de cădere: 100 km/h.

Trenuleţul nebun 

Bolivia
Bolivia

Trenuleţul din pădurea de lângă Mieders, Austria, se întinde pe o distanţă de 3.535 de metri în pădure şi o cursă durează 9 minute. Viteza atinsă este de 70 km/h, pe circuit sunt 25 de valuri, 16 sărituri cu o cădere de 6 metri şi 40 de curbe strânse. Au voie pe el copiii de peste 8 ani şi o cursă costă 14 dolari.

Drumul Morţii 

China
China

O plimbare cu bicicleta în munţii din Bolivia, la înălţimi de 4.700 şi respectiv 6.088 metri altitudine, pe buza prăpastiei, respirând un aer sărac în oxigen, e o adevărată provocare. „Camino de la muerte” se întinde pe 64 km şi presupune cazări în condiţii austere în cabane şi refugii de animale. O expediţie costă 120 $.

Salt din ceruri 

SUA
SUA

Cel mai înalt loc din lume de unde se poate sări cu coarda este Turnul AJ Hackett din Macau, China. Saltul se face de la 233 de metri înălţime şi coarda se întinde până când capul tău este la 30 de metri de sol. În timpul căderii se atinge o viteză de 310 km/h şi o astfel de experienţă costă 460 $.

Gravitaţie 0 


    SUA
SUA

Experienţa durează doar 65 de secunde, costă 8.200 de dolari, dar este una de neuitat, susţin cei care au căzut în gol de la 12.000 de metri altitudine până la 8.000 de metri. Un astfel de experiment se organizează în St. Petersburg, Florida, SUA. Pasagerii ajung la “gravitaţie 0” într-un Boeing 727.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net