Cea mai importantă rundă de negocieri în criza din Educație. Iohannis, față în față cu profesorii

Ultima actualizare:

Criza din Educație deschide ușa de la Cotroceni. Profesorii, aflați în cea de-a șaptea zi grevă, au ieșit masiv în stradă. Peste 20.000 de cadre didactice au umplut Piața Victoriei și au cerut intervenția președintelui Klaus Iohannis, după ce greviștii au respins categoric soluțiile Guvernului la revendicările lor salariale. Președintele Klaus Iohannis îi va primi la discuții pe reprezentanții sindicatelor din Învătământ, au confirmat surse din Administrația prezidențială, relatează G4Media.

4 front greva jpg

Sindicaliştii din Educaţie au anunţat, marţi, după discuţiile care au avut loc la Guvern, că acţiunile de protest continuă.

Liderul federației sindicale din învățământ Spiru Haret a anunțat la finalul discuțiilor cu ministrul Muncii că „în momentul de față nu există niciun motiv pentru anularea protestului” și că este obligatoriu ca președintele Klaus Iohannis „să intervină într-un moment critic”.

Klaus Iohannis îi va primi la discuții în această după-amiază pe reprezentanții profesorilor, potrivit unor surse ale Adiminstrației. La acest moment nu este stabilită o oră la care șeful statului se va afla față în față cu liderii de sindicat din Educație, însă protestatarii, peste 20.000, au pornit din Piața Victoriei în marș spre Palatul Cotroceni.

Pe drum, spre Cotroceni, profesorii greviști au fost aplaudați de un grup de elevi.

Profesorii au venit cu cruci în Piața Victoriei

În cea de-a șaptea zi de grevă, profesorii din Capitală au ieșit masiv în stradă. În Piața Victoriei cadrele didactice au scandat „Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!” și au cerut la unison respect și salarii decente.

Unii protestatari au adus cruci, cu mesaje despre guvernanți și proiectul „România educată” al președintelui Iohannis:

La protestul din Piața Victoriei participă și părinți și elevi, precum și angajați care fac parte din personalul nedidactic. Cu toții susțin revendicările profesorilor și spun că fără salarii decente nu pot trăi și că nu poate exista o educație adecvată.

În drum spre Palatul Cotroceni, profesorii au scandat „Repetenții”.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net