Cele mai bune ceaiuri de iarnă
Iată care sunt cele mai bune infuzii pentru sezonul rece.
Ceaiul de mere scade febra
Gustoasele mere nu sunt doar „furnizoare" de vitamine. Coaja lor are câteva efecte miraculoase pentru organismul nostru.
Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere. Acesta alungă eficient febra şi aduce somnul. În plus, are şi un gust foarte bun.
Măceşele întăresc sistemul imunitar
Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C. Este foarte potrivit în sezonul rece, când simptomele răcelii ne dau târcoale.
Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute sau din una sau două linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.
Urzica, un bun detoxifiant
Conţine hormoni vegetali, săruri minerale (în special calciu, potasiu, magneziu, fier, silicon, nitraţi), flavonoide, precum şi vitamine.
Ceaiul de urzică este eficient în tratarea durerilor reumatismale, a durerilor de gât, bronşitelor şi combate anemia şi astenia de primăvară. Se beau 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.
Pătlagina ne scapă de tuse
Dacă afecţiunea a apărut deja, atunci trebuie să folosim antitusive, cum ar fi: nalba-mare, potbalul, pătlagina. Putem să le preparăm sub formă de infuzii, folosind o lingură de frunze de plantă la o cană de apă clocotită.
Se îndulceşte şi se beau două căni treptat în cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau în amestec, în părţi egale.