Locul din țara noastră, vechi din 1850, care va fi revitalizat cu fonduri europene. Este una dintre cele mai vechi stațiuni balneoclimaterice din România

Stațiunea Borsec, cunoscută pentru apele sale minerale și peisajele montane spectaculoase, va beneficia de un proiect amplu de revitalizare finanțat prin fonduri europene. Proiectul, care va începe în primăvara anului viitor, vizează modernizarea infrastructurii, conservarea patrimoniului natural și cultural și implementarea de soluții ecologice, toate acestea având scopul de a spori atractivitatea orașului și de a sprijini dezvoltarea turismului pe termen lung.

Stațiunea Borsec. Foto: arhiva.
Stațiunea Borsec. Foto: arhiva.

Obiectivele proiectului

Intitulat „Modernizarea spaţiilor publice şi punerea în valoare a patrimoniului natural şi a potenţialului turistic în oraşul Borsec, judeţul Harghita”, proiectul are o valoare totală de 19.154.880,67 lei, din care contribuţia proprie a oraşului Borsec este de 383.057,61 lei. Finanțarea provine din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) al Uniunii Europene, dedicat localităților balneare.

Unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului este reamenajarea pieței din Borsecul de Sus, zona centrală a stațiunii. Aici, va fi construit un pavilion modern dedicat izvorului de apă minerală, iar piața va deveni nu doar un spațiu comercial, ci și un centru comunitar. Primarul Mik József subliniază că această reamenajare va aduce beneficii atât comercianților locali, cât și vizitatorilor, transformând piața într-un loc modern și atrăgător.

Parcuri ecologice și spații de relaxare pentru toți

Parcul Millennium va fi, de asemenea, reamenajat pentru a deveni un loc central al vieții comunitare. Aici vor fi amenajate noi zone verzi și alei pietonale, iar iluminatul va fi alimentat cu energie solară, ceea ce va contribui la aspectul ecologic al zonei. Aceste modificări vor crea un loc de relaxare și socializare pentru atât localnici, cât și turiști.

Un alt aspect inovativ al proiectului este crearea unei expoziții în Poiana Zânelor, unde vor fi expuse machete ale celor mai renumite pavilioane de apă minerală din lume. Acest proiect unic va adăuga un plus de valoare turistică orașului Borsec, iar vizitatorii vor putea experimenta un concept nou, care va atrage turiști din toate colțurile lumii.

Sustenabilitatea și conservarea patrimoniului natural

În completarea acestora, proiectul include și reamenajarea peisagistică a zonei izvorului Lobogó, unde vor fi create alei pietonale și vor fi amplasate bănci, iar iluminatul va fi, de asemenea, ecologic, alimentat cu energie solară. Această inițiativă face parte dintr-o abordare sustenabilă care pune accent pe conservarea mediului și utilizarea de soluții ecologice.

Aceste investiții vor transforma Borsec într-o destinație turistică modernă, care își va păstra tradițiile, dar care se va alinia și la standardele actuale de sustenabilitate și inovație. Proiectul are un impact semnificativ asupra dezvoltării economice a regiunii, iar primarul Mik József este optimist în legătură cu viitorul orașului, subliniind că Borsec va deveni un model pentru alte localități balneare din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net