Cele mai mari salarii din România sunt în Capitală. În ce orașe se câștigă bine și în ce domenii

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul a crescut față de anul trecut astfel că în niciun județ media salarială nu scade sub 3.000 de lei pe lună. În fruntea topului la media salarială se poziționează Bucureștiul, iar printre județele codașe sunt Ialomița, Gorj și Caraș Severin.

bani pixabay jpg

Cele mai mari salarii pe orașe

Specialiștii eJobs, prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil, au realizat un top al orașelor în funcție de valoarea salarială. Potrivit studiului, clasamentul arată astfel:

București, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei;

Timiș, cu 4.700 de lei;

Cluj, cu 4.500 de lei;

Ilfov, Iași, Brașov și Sibiu cu 4.000 de lei.

Alte județe în care salariul mediu net depășește pragul de 3.500 de lei net sunt Bihor (3.950 de lei), Prahova (3.800 de lei), Argeș (3.800 de lei) şi Alba (3.800 de lei)

Cele mai mici salarii din țară

De cealaltă parte a clasamentului, se află județe precum Vâlcea, Ialomița și Gorj, unde media salarială netă este de 3.200 de lei pe lună sau Caraș – Severin și Vaslui (3.100 de lei).

„Spre deosebire de anul trecut, anul acesta nu mai vedem niciun județ cu o medie salarială mai mică de 3.000 de lei pe lună, chiar dacă sunt și zone în care majoritatea candidaților se califică pentru joburi entry level, care au, implicit, și salarii mai mici”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, potrivit SpotMedia.

Topul salariilor pe domenii

Dincolo de distribuția salarială pe județe, când vine vorba despre domeniile care oferă cele mai mari salarii, pe primul loc continuă să se afle IT-ul, cu o medie salarială netă de 6.500 de lei pe lună.

Cei care lucrează în project management ocupă cea de-a doua poziție, cu o medie salarială de 6.000 de lei, după cum arată datele Salario.

Angajații din construcții și instalații câștigă, în medie, 5.000 de lei pe lună. Tot aceeași este media și pentru cei din audit / consultanță și petrol / gaze.

În inginerie media este 4.800 de lei, net, în telecom - 4.400, iar în banking - 4.000 de lei.

„În toate domeniile de activitate așteptările salariale ale angajaților depășesc salariile încasate în realitate cu aproximativ 25 - 30%. Cea mai mare discrepanță însă o vedem în: industria naval / aeronautică – 4.500 de lei, media reală vs. 6.500 de lei, așteptările candidaților, respectiv o diferență de 44%; agricultură (43%), unde salariul mediu net este de 4.200 de lei, dar așteptările candidaților urcă la 6.000, iar pentru funcțiile publice (43%): 4.200 de lei vs. 6.000”, exemplifică Roxana Drăghici, scrie SpotMedia.

În ceea ce privește domeniile care scot, anual, cel mai mare număr de joburi în piață și care recrutează masiv în aproape toate județele țării, salariile arată astfel:

pentru retail, media salarială netă este de 3.600 de lei,

pentru industria alimentară 3.500 de lei,

pentru industria de servicii de call center / BPO - 3.500 de lei,

pentru transport / distribuție 4.000 de lei.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 27.000 de locuri de muncă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net