Oraşul din țară unde oamenii nu vor să lucreze la stat. Care este motivul

În România, majoritatea salariaților își doresc să obțină un post la stat. Potrivit lor, acest lucru se datorează faptului că oferă siguranța locului de muncă, salarii mult mai mari și beneficii care nu sunt disponibile în sectorul privat. Și totuși, există un oraș în România unde angajații nu vor să fie bugetari.

Oraşul din România în care locuitorii refuză să lucreze la stat / Foto: Shutterstock
Oraşul din România în care locuitorii refuză să lucreze la stat / Foto: Shutterstock

Oricât de incredibil ar părea, există un oraș în România în care locuitorii refuză să lucreze pentru companiile de stat. Este vorba despre societatea SC Urban Serv SA din Botoșani. Ultimii doi angajaţi au demisionat după numai trei zile de activitate.

Încă de la înființarea sa, în 1998, societatea a fost condusă de cel mai tânăr director general, iar până acum, compania de stat, la care unicul acționar este Consiliul Local Botoșani, are o medie a vârstei angajaților destul de îmbătrânită. Potrivit raportului de activitate prezentat în acest an la Primăria Botoșani, din cei 223 de angajați, 109 au vârste cuprinse între 51 și 70 de ani. Directorul societății, Gabriel Tanasă, a vorbit despre dificultățile întâmpinate atunci când vine vorba de a găsi oameni care să lucreze mai ales pe teren.

„Au lucrat trei zile la noi și ulterior au hotărât să înceteze contractul”

„Am încercat tot timpul să găsim tot felul de metode prin care să stimulăm practic angajarea unui personal cu o medie mai scăzută de vârstă. Este foarte dificil, vedeți că acum toată lumea are acces foarte ușor la studii universitare de lungă durată, la licențe și poate uneori tratează lucrurile într-o manieră nu tocmai corectă și cred că este oarecum rușinos să îți desfășori activitatea într-un astfel de domeniu.

Am găsit tineri… Ultimii doi tineri cu care ne-am intersectat au lucrat trei zile la noi și ulterior au hotărât să înceteze contractul. Întotdeauna facem contracte pe perioadă determinată, vrem să vedem că sunt persoane dornice să muncească pentru că la noi nu ai cum să păcălești sistemul pentru că orice zi în care nu îți prestezi activitatea sau nu o prestezi bine, se vede”, a explicat directorul SC Urban Serv SA, relatează playtech.ro.

Totodată, a vrut să le mulțumească pentru munca și efortul depus angajaților care se află în companie încă de la începuturi: „Cine crede că vine la Urban Serv pentru un job călduț la stat se înșală. Exista și un mit că la Urban Serv ar exista salarii extraordinar de mari. Nu! Salariul nu este extraordinar de mare și de aceea trebuie să facem continuu eforturi ca să putem stimula tinerii să vină”, a mai adăugat Gabriel Tanasă.

Urban Serv continuă, din lipsa de alte soluții, să păstreze în unitate pensionari, îndeosebi pe partea de colectare, astfel explicându-se faptul că are angajați și de peste vârsta de 65 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net