Un oraș din România va avea cea mai mare fabrică de cești din porțelan din Europa. La ce sumă se ridică proiectul

În curând, se va începe construcția celei mai mari fabrici de cești din porțelan din Europa într-un oraș din România. Va fi o investiție uriașă, de milioane de euro. Proiectul ar urma să primească și un important ajutor de stat.

Orașul unde se va construi cea mai mare fabrică de cești din porțelan din Europa / Foto: Pexels
Orașul unde se va construi cea mai mare fabrică de cești din porțelan din Europa / Foto: Pexels

Cea mai mare fabrică de cești din porțelan din Europa ar urma să fie construită într-un oraș din România. Mai exact, este vorba despre Alba Iulia. Va fi o investiție uriașă, de peste 10 milioane de euro. Inițiatorul proiectului este societatea locală IPEC SA, care are o relație veche de colaborare cu IKEA, fiind principalul furnizor de farfurii din porțelan pentru magazinele companiei suedeze.

De asemenea, pentru construirea fabricii de cești din porțelan, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va oferi un ajutor de stat, motiv pentru care a vizitat luni societatea din Alba Iulia.

Fabrica ar urma să fie cea mai modernă din lume

„Suntem acum în discuții pentru cel mai mare proiect și cea mai mare fabrică europeană, împreună cu IKEA care este de asemenea o investiție strategică pentru susținerea investițiilor pe care le realizează companiile și, fiind vorba despre un asemenea proiect de o asemenea anvergură și un asemenea parteneriat, este de datoria noastră să cunoaștem la fața locului problemele cu care se confruntă investitorii și, mai mult, să avem curajul ca aceste scheme de ajutor de stat, chiar unele personalizate să fie pentru noi un demers normal pentru a susține cu adevărat dezvoltarea economică a României”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în fața fabricii IPEC, potrivit Alba24.ro.

„Ministrul a vizitat fabrica IPEC unde s-a discutat în concret despre posibilitatea acordării unui ajutor de stat în cea mai mare fabrică de cești din Europa, care presupune o asociere între IKEA și IPEC, care împreună cu cealaltă fabrică realizează 3% din producția mondială de farfurii”, a spus deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Fabrica de cești din Alba Iulia ar urma să fie cea mai modernă din lume, având în vedere că va fi automatizată în întregime. În urmă cu o săptămână, cofondatorul IPEC, Cristian Covaciu, a menționat că proiectul este în discuții avansate, însă depinde foarte mult de ceea ce va face Guvernul României, în următoarea perioadă. Firma va asigura circa 1 la sută din producția mondială de cești de porțelan și va aduce și noi locuri de muncă, peste 100 de angajați ar putea supraveghea tehnologia și sistemul de producție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net