Certificate de vaccinare false la Sanatoriul Balnear din Mangalia

Ultima actualizare:

Un nou caz de vaccinare „la chiuvetă”! De data aceasta sunt implicați funcționari publici din județele Constanța și Suceava, a căror locuințe au fost percheziționate, ieri, de oamenii legii. Aceștia ar fi fabricat peste 100 de certificate de vaccinare false, un exemplar fii vândut cu sume între 50 și 100 de euro. 

certificat vaccinare jpeg

Procurorii DNA au făcut astăzi, 21 decembrie, 52 de percheziții la funcționari publici din Suceava și Constanța și la două instituții publice din Mangalia: Spitalul și Sanatoriul, într-un dosar privind infracțiuni comise în campania de vaccinare anti-Covid.  

La perchezițiile din Mangalia a fost vizat și coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriului Balnear şi asistente medicale care au activat şi la centrul respectiv. Managerul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan, a declarat pentru News.ro, că mandatele de percheziţie sunt pe numele mai multor angajaţi ai unităţii medicale, dar care îşi desfăşoară activitatea şi în centrul de vaccinare de la Sanatoriul Balnear. 

400 de euro un certificat de vaccinare 

Anchetatorii suspectează că peste 100 de persoane au primit cartificate de vaccinare false, pentru care au plătit între 50 și 400 de euro. Beneficiarii erau din Suceava, acolo unde au și fost descoperite certificatele false. Vaccinarea „la chiuvetă” se făcea la Sanatoriul Balnear Mangalia și Spitalul Municipal Mangalia, iar din gruparea infracționakă făceau parte un medic, mai multe asistente și chiar un polițist, conform monitoruldesuceava.ro.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, transmite DNA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
Gripa debutează brusc cu febră, dureri de cap și stare generală de rău jpeg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net