Cine este criminalul din Praga care a ucis 14 tineri dintr-o rafală. Înainte de atac își omorâse tatăl

Ultima actualizare:

Cehia este încă în stare de șoc după masacrul care a avut loc joi la Univeristatea Carolină, situată la nici 500 de metri de Podul Carol, cel mai popular obiectiv turistic din Praga. Guvernul praghez a declarat ziua de 23 decembrie zi națională de doliu pentru cele 15 persoane ucise de studentul de 24 de ani. Înainte de atac, atacatorul și-a ucis tatăl, iar poliția suspectează că tot el este autorul unei duble crime care a avut loc pe data de 15 decembrie. David K a fost filmat în timp ce trage nebunește nu numai în studenții din interiorul Universității, dar și în oamenii de pe stradă. După atac el a fost găsit mort.

Atac armat la o universitate din Praga FOTO Prague Morning jpg

Unul dintre cele mai grave atantate din Europa

Guvernul ceh a declarat ziua de 23 decembrie zi națională de doliu pentru cele 14 persoane ucise de tânărul de 24 de ani, student la Facultatea de Arte.

În timpul atacului de la Universitatea Carolină din centrul Pragăi au mai fost răniți și alte 25 de persoane, dintre care 10 sunt în stare gravă, au transmis autoritățile.

Atacul din Praga este fără precedent pentru Praga și unul dintre cele mai grave petrecute vreodată în Europa.

Stále probíhá evakuace budovy, jelikož se někteří studenti před střelcem uzamkli v místnostech. pic.twitter.com/Puw5it55h7

— Policie ČR (@PolicieCZ) December 21, 2023

„Republica Cehă nu a experimentat niciodată un astfel de act”, a declarat ministrul de Interne ceh Vit Rakusan la scurt timp după atentatul din 21 decembrie, adăugând că nu există nicio indicație că atacul ar avea vreo legătură cu terorismul internațional.

David K. este responsabil pentru cel puțin 15 vieți, în principal tineri de la Facultatea de Arte din Praga.

Imaginile înregistrate arată cât sânge rece a avut atacatorul care a împușcat nu doar în interiorul clădirii Facultății de Arte, ci și în oamenii de pe stradă care treceau prin zonă.

Într-o înregistrare un polițist care are vizibilitate către atacator transmite colegilor detaliile.

„E în colț! Lângă steagul Cehiei, în colțul de sus, pe pasarelă, la Facultatea de Arte”, încearcă să descrie cât mai detaliat locația trăgatorului.

Vine aici!” îi avertizează pe toți cei din jur.

În secunda următoare, polițistul încearcă să îi atragă atenția și iese din ascunzătoare, expunându-se în fața atacatorului.

„Hei, la dracu! Sunt aici, trage aici! Vino aici!” încearcă să-i atragă atenția asupra lui,

„Ascunde-te!” îi strigă un polițist, relatează publicația Seznam Zpravy.

Cine este trăgătorul

Autorul celui mai grav atentat întegistrat vreodată în Cehia se numește David K. și are 24 de ani. Era student la Facultatea de Arte. Ultima lui postare pe rețelele sociale este un atentat din Rusia în care o tânără împușcă două eleve.

"Am fost la locul unei crime oribile. Am văzut un arsenal uriaș de arme și muniții în clădirea facultății", a spus șeful poliției. „Dacă nu ar fi fost intervenția rapidă a poliției, ar fi fost mult mai multevictime”, a declarat șeful Poliției din Praga.

Vondrasek a spus că poliția crede că trăgătorul și-a ucis tatăl în orașul său natal Hostoun, la vest de Praga, mai devreme în cursul zilei.

El a adăugat că poliția investighează dacă trăgătorul, deținător legal de armă, este același agresor care a ucis un bărbat de 32 de ani și fiica lui de 2 luni pe 15 decembrie într-un parc din Praga.

Presa cehă a raportat că înainte de împușcătura de la universitate, atacatorul a postat mesaje pe Telegram în care vorbește despre un atac care a avut loc într-o școală din orașul rus Bryansk și care a avut loc pe 7 decembrie. Atunci, o fată rusă de 14 ani a deschis focul cu o pușcă asupra colegilor săi, ucigând un o elevă de 13 ani și rănindu-i pe alții, după care s-a sinucis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net