Alertă pe Aeroportul Otopeni! Un avion cu 112 pasageri la bord a aterizat de urgență

Vineri dimineață, 8 septembrie, o aeronavă a companiei Tailwind Airlines, care zbura pe ruta Antalya-Praga şi care avea la bord peste 100 de pasageri, a aterizat de urgenţă pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București. Avionul a solicitat aterizarea de urgență din cauza unor probleme tehnice: scurgeri de combustibil.

Un avion cu peste 100 de pasageri a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni / Foto: Freepik
Un avion cu peste 100 de pasageri a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni / Foto: Freepik

Un avion cu 112 pasageri la bord a aterizat de urgență vineri dimineață, 8 septembrie, pe Aeroportul „Henri Coandă” din București. Zborul companiei Tailwind Airlines TWI797, pe ruta Antalya-Praga, a solicitat aterizarea de urgență din cauza unor probleme tehnice: scurgeri de combustibil. Avionul a aterizat în siguranţă şi urmează să îşi continue cursa către Praga, după verificări. 

Reprezentanții aeroportului au reușit să elibereze foarte repede o pistă și s-a activat imediat un dispozitiv de intervenție, procedură obligatorie în astfel de aterizări de urgență, format din pompieri și ambulanțe, sub coordonarea comandatului adjunct al Aeroportului Internațional Henri Coandă București (AIHCB).

Pilotul a avut obligația de a solicita o aterizare de urgență

„În cursul dimineții de vineri, 8 septembrie, o aeronavă aparținând companiei Tailwind Airlines, cu 112 pasageri la bord, a solicitat aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB).

Aeronava, care efectua cursa Antalya – Praga, a semnalat detectarea unor posibile probleme tehnice (scurgeri de combustibil).

Imediat, pe aeroport s-a format dispozitivul de urgență, format din pompieri și ambulanțe, sub coordonarea comandatului adjunct al AIHCB.

La ora 07.28, avionul a aterizat în siguranță și urmează să își continue zborul către Praga, după verificările tehnice. Traficul aerian pe aeroport s-a desfășurat în condiții normale, fără nici o problemă, datorită profesionaliștilor Companiei Naționale Aeroporturi București, ale căror expertiză și eficiență în domeniu sunt recunoscute la nivel internațional de către toți marii operatori aerieni”, se arată într-un comunicat de presă a Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), relatează Antena3.ro.

În timpul inspecției nu au fost identificate scurgeri de combustibil. Cu toate acestea, în cazul în care instrumentele de bord indicau această problemă, pilotul a avut obligația de a solicita o aterizare de urgență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net