Copila de 9 ani din Galați, ucisă de indiferența celor mari. Raportul indică leziuni grave interne și externe. Era torturată

Ultima actualizare:

Cazul copilei de 9 ani din Galați care a murit după ce mama ei a bătut-o cu sălbăticie aduce în atenție indiferența celor din jur. Suferim de o lipsă acută a simțului civic. De câteva luni de zile copiii femeii de 30 de ani erau auziți zi de zi plângând și țipând, iar în ultimele două zile zgomotele și urletele înfiorătoare de copil erau semnale evidente că acolo există un pericol. Mai mult, în același apartament locuiau încă doi adulți. Nimeni nu a alertat autoritățile, iar copila de 9 ani a fost omorâtă în bătaie. Legiștii au stabilit că avea leziuni extrem de grave interne și externe.

image

„Se auzeau bușituri foarte multe și urlete de copil”

Abia după ce fetița a murit vecinii au povestit jurnaliștilor și anchetatorilor că din casa în care femeia locuia cu cele trei fete ale ei se auzeau țipe îngrozitoare. Deși acest lucru se repeta aproape zilnic de luni de zile nimeni nu s-a gândit să alerteze autoritățile.

„Se auzeau bușituri foarte multe și urlete de copil. Am crezut că e bebeluș care plânge. Se tot bușea ușa de la intrare, se auzea de parcă cădeau chestii la mine în casă”, povestește o vecină.

„Bușituri, bătăi, plânsete, la ora 11 noaptea se trânteau ușile. Am văzut foarte multe persoane care intrau și ieșeau (n.r. - din apartamentul femeii) erau și bărbați care intrau și ieșeau, poate erau rude, nu știu”, a explicat vecina femeii, potrivit Antena 3 CNN.

Femeia de 30 de ani care ar avea unele afecțiuni psihice se mutase în apartament cu cele trei fete ale ei de 5,7 și 9, în urmă cu câteva luni. Locuia cu fratele ei și soția acestuia, care abia deveniseră părinți. Copila de 9 ani era maltratată în văzul adulților și al celor două minore.

În ziua în care și-a bătut fiica cea mare până la moarte, cumnata ei a fost plecată de acasă.

„Fata a fost în mall de ieri, de la 2 până la 9 seara, și în timpul ăla a bătut-o mă-sa pe aia, fata n-a știut. Nu (n.r. - nu o bătea mereu), la țară când era o bătea.

Are crize, are carnet de handicap. A luat-o fata de un an de zile la ea, cu tot cu copii, că îi bătea într-una acolo”, a povestit mama cumnatei femeii care și-a ucis în bătaie fetița de 9 ani.

Fetița de 9 ani era torturată cu aprinzătorul de aragaz

Zece ore a fost audiată mama agresoare, înainte de a fi reținută pentru 24 de ore.

Ea le-a spus procurorilor că a fost nervoasă și de aceea și-a bătut fiica.

Raportul medico legal indică faptul că micuța avea leziuni interne și externe extrem de grave. Pe lângă vânătăi pe corpul micuței s-au găsit răni profunde de la un aprinzător de aragaz cu flacără cu care mama își tortura fiica.

Potrivit procurorilor, „în perioada 26-30 ianuarie 2024, în timp ce se afla în locuinţa din municipiului Galaţi, femeia a exercitat acte de violenţă asupra fetiţei sale "pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului".

Femeia de 30 de ani va fi supusă unei expertize psihiatrice, iar azi va fi dusă la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Ceilalți doi copii ai ei au fost preluați de Protecția Copilului însă starea lor psihică nu este bună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net