Cresc taxele pentru bucureșteni. Cât costă locul de parcare

Noul an a venit cu mai multe taxe majorate, cel puțin pentru bucureșteni. Locul de parcare costă chiar și de 8 ori mai mult, iar în unele sectoare, pentru ridicarea resturilor menajere se percepe taxă de două ori mai mare. 

parcare de resedinta jpeg

De la 1 ianuarie, un loc de parcare de reședință în București devine a devenit un lux. Taxa anuală s-a majorat și în funcție de zona unde locuiesc, proprietarii de mașini vor plăti pentru un loc de parcare de reședință între 300 și 600 de lei pe an. Amintim că, până acum, taxa varia între 37 și 84 de lei pe an. Decizia a fost luată de Consiliul General al Municipiului București prin hotărârea 105/2021 din 27 aprilie, la cererea primarilor de sectoare.

Prețul unei parcări de reședință în 2022:

-zona A – 600 lei / an

-zona B – 500 lei / an

-zona C – 400 lei / an

-zona D- 300 lei / an

În 2021, bucureștenii au plătit pentru parcările de reședință: 84 lei/an în zona A, 66 lei/an în zona B, 55 lei/an în zona C, 37 lei/an în zona D.

În acest moment, la nivelul municipiului București există în jur de 250.000 de locuri de parcare de reședință. Potrivit definiției parcării de reședință asumate de autoritățile locale din București, aceasta este un spațiu delimitat, aflat în administrarea primăriei de sector, situat la maxim 250 de metri de adresa proprietarului mașinii.  

Cât vor plăti gunoiul locuitorii fără contract cu Supercom

Și prețul pentru ridicarea gunoiului menajer se modifică. De exemplu, în sectorul 2, taxa se dublează, după cum a stabilit Coonsiliul Local al Sectorului 2. Astfel, pentru ridicarea unei pubele de 120 l de deșeuri reziduale, în care nu se află deșeuri reciclabile, vor plăti 8,24 lei, iar pentru una de 240 l - 16,47 lei.

Pentru deșeurile reciclabile, cetățenii vor plăti 0,99 lei pe tonă, fără TVA, prețul fiind subvenționat de primărie. Dacă nu colectează selectiv, tariful este 10,21 lei pe pubela de 120 l și 20,43 pentru pubela de 240 l. Cetățenii pot încheia contracte cu Supercom până la finalul anului. Tot până atunci, cetățenii vor plăti taxa de 10 lei/lună/pe persoană instituită de primărie, dacă nu încheie contract.

De la 1 ianuarie 2022, Consiliul Local Sector 2 a decis că locuitorii din sector care nu au încheiat până la data respectivă contract individual de salubrizare cu Supercom vor plăti o taxă de de 21,27 lei/lună. La o familie de 3 persoane, asta înseamnă aproape 65 lei/lună, dublu față de situația în care au contract cu Supercom și colectează selectiv, conform hotnews.ro.   

Transportul public în Capitală    

În ceea ce privește transportul public, prețula fost modificat ultima oară în 1 august 2021. Astfel, bucureștenii prețul unei călătorii cu metroul a crescut de la 2,5 la 3 lei, iar la STB (autobuz, tramvai, troleibuz) a crescut de la 1,3 lei la 3 lei, noutatea fiind că nu mai este pe călătorie ci pe interval orar, respectiv 90 de minute, astfel că se pot folosi mai multe mijloace de transport cu același bilet.

A fost introdus și un bilet comun Metrorex-STB de 5 lei care acum va oferi acces timp de 90 de minute la ambele rețele de transport. În ceea ce privește abonamentele, unul valabil 24 de ore costă 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore - 14 lei. Sunt și abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile sunt de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net