Crește bilanțul deceselor de la Crevedia. Unul dintre răniții aflați în stare critică a murit

Ultima actualizare:

Crește bilanțul deceselor în cazul Crevedia. Un bărbat rănit într-una din exploziile devastatoare de la stația GPL a murit, aducând bilanțul tragediei la trei morți. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani, din Crevedia care a suferit arsuri pe o mare suprafața a corpului, iar medicii nu l-au mai putut salva. El a murit în cursul nopții, transmite Ministerul Sănătății.

Explozie la o statie GPL din Crevedia  Foto Inquam Photos Octav Ganea (1) jpg

Avea arsuri pe 99% din suprafața corpului

Unul dintre cei doi bărbați ajunși sâmbătă la Spitalul de Urgență Floreasca în stare critică, amândoi netransferabili din cauza gravității rănilor, a murit. Este cel de-al treilea deces înregistrat în cazul Crevedia.

Reprezentanții spitalului au transmis că pacientul avea arsuri extinse, pe 99% din suprafața corpului, ceea ce a făcut imposibil transferul într-un spital din străinătate.

Autoritățile spun că este vorba despre o persoană civilă.

„În cursul nopții, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienți cu arsuri de peste 90% din suprafața corporală.

În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situație tragică având în vedere șansele extrem de reduse de supraviețuire ale pacienților aflați în această situație.

Adresăm compasiunea noastră familiei”, a transmis joi dimineață Ministerul Sănătății.

Alți pacienți în stare critică

La Spitalul Floreasca mai sunt doi pacienți intubați, în stare gravă. De asemenea și la Spitalul Bagdasar-Arseni mai este un pacient nepalez, cu arsuri pe 95% din suprața corpului.

În alte spitale mai sunt încă 22 de pacienți internați.

Dintre răniții internați sâmbătă, 19 au fost externați.

În primele ore de la deflagrații, autoritățile române au sprijinit transferul la spitalele din străinătate a 12 pacienți. Dintre aceștia cinci sunt intubați, în stare gravă, dar stabili, spun medicii. Unul dintre ei, un pompier, ar putea fi transferat înapoi în țară.

Sâmbătă, 26 august, la Crevedia a avut loc unul dintre cele mai tragice accidente din România. Mai multe explozii la o stație GPL din comuna s-au soldat cu un mort și 58 de răniți în rândul civililor, dar mai ales în rândul pompierilor. Au fost răniți în explozii și jandarmi și polițiști. A doua zi după tragedie o femeia a murit ca urmare a rănilor deosebit de grave.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net