De ce s-au topit căștile pompierilor în exploziile de la Crevedia. Ce spune Arafat despre echipamente

Căști topite și echipamente arse complet. Câteva imagini au început să circule în mediul online, după exploziile de sâmbătă, 26 august, de la Crevedia, Dâmbovița. Raed Arafat, șeful DSU, a dat și explicații în acest sens. 

Pompieri răniți în explozia de la Crevedia Foto: Inquam
Pompieri răniți în explozia de la Crevedia Foto: Inquam

Raed Arafat, despre siguranța căștilor pompierilor

Într-o conferință de presă desfășurată la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, șeful DSU, a fost întrebat despre siguranța echipamentelor utilizate de pompieri în intervenția de la Crevedia. Arafat a subliniat că nu a văzut astfel de imagini, însă dacă acestea sunt reale, ele vor fi analizate în detaliu.

Eu nu am văzut astfel de poze și dacă le vom vedea, le vom analiza. Pe Internet circulă multe. Asta spre exemplu este o cască pe care eu nu am văzut să fie folosită de pompierii noștri în ultima perioadă. Dumneavoastră îmi arătați o cască argintie, pompierii noștri au căști roșii în mare parte. Dacă cineva a avut cască personală, înseamnă că avem o problemă", a declarat Raed Arafat. 

Cască topită în explozia de la Crevedia Foto: Facebook
Cască topită în explozia de la Crevedia Foto: Facebook

„Deci această cască argintie nu știu să facă parte din dotare. Nu este o cască ce să fie folosită la noi în dotare. V-ați pus problema că poate luați de pe Internet și niște chestii care nu sunt reale și care sunt false? Eu asta trebuie să verific, dacă a fost a lor. Se va verifica la nivelul Inspectoratului. Dacă au fost căști care au fost afectate și nu au protejat oamenii… Dacă au fost un pic afectate la exterior ele au protejat oamenii, și-au făcut treaba”, a explicat Raed Arafat.

Ce au declarat pompierii 

„Dotările din subunități pot fi diferite, am văzut tot felul de căști. Exista poza și cu casca roșie, de aceea ce spune domnul Arafat? Iar casca roșie topită ce apare în fotografii e considerată cam cea mai «buna» din ce am primit. Eu am primit, anul asta, casca ca aceea după 15 ani de activitate. Sunt foarte mulți colegi care încă au căști și mai proaste decât aia din poză”, susține un alt pompier, pentru Libertatea.ro.

Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Floreasca

Klaus Iohannis a vizitat marți, 29 august, pompierii răniți în exploziile de la Crevedia care sunt internați acum în Spitalul Floreasca. Cu această ocazie, președintele a cerut ca instituțiile să vină cu explicații pentru tragediile care au lovit România în ultimele zile, pentru ca vinovații să fie trași la răspundere, iar procedurile care nu funcționează să fie corectate.

„Am vizitat pompierii răniți de aici din spital. Am întâlnit două categorii de persoane pe care le admir: pompierii care au fost la intervenție, profesioniști, hotărâți, dăruiți și care, din păcate, au fost răniți. Pe de altă parte, evident, întreg corpul medical, care s-a mobilizat incredibil. Rapid s-a mobilizat întregul spitalul și a tratat pacienții. Aceste intervenții rapide au salvat vieți”, a declarat Klaus Iohannis. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net