Cum încearcă maternitatea din Botoșani să se spele de păcate după cazul șocant al Alexandrei Ivanov

Ultima actualizare:

Vizată de anchete, una a Poliției, cealaltă a Colegiului Medicilor, dar și de furia oamenilor după moartea șocantă a Alexandrei Ivanov, gravida care a cerut timp de 7 ore ajutor, în timp ce era internată în spital, Maternitatea din Botoșani apelează la vorbe de duh în speranța de a-și îndrepta imaginea. Pe pereții spitalului au apărut citate motivaționale.

image

Vor să îndrepte relația cu pacienții cu citate motivaționale

Autoritățile județene, în subordinea cărora se află Spitalul Județean și implicit Maternitatea, se întrec, în ultima săptămână, în măsuri pentru îmbunătățirea relației dintre pacienți și personalul medical. Ultima dintre măsuri se leagă de combaterea mituirii personalului medical de către pacienți, pentru a primi o atenție sporită, scrie Adevărul. Așa se face că pe pereții spitalului au apărut citate motivaționale

Reprezentanții Consiliului Județean au venit cu inițiativa ca pe fiecare secție a Spitalului Județean „Mavromati” să fie montate plăcuțe cu un citat dintr-o discuție, la o emisiune TV, a celebrului neurochirurg de origine botoșăneană Leon Dănăilă.

Mai precis acesta a explicat că a evitat să primească bani sau atenții de la pacienți.

„Eu am evitat toată viața. Nu vreau nici să fiu sclavul celor bogați, nici să se creadă că jefuiesc săracii”, a spus acesta.

Acestă afirmație va deveni motto-ul spitalului și va fi amplasat la intrarea în fiecare secție.

„În urma solicitărilor societății civile, am avut o discuție cu managerul spitalului Monica Adăscăliței și la intrarea în fiecare secție va fi afișat motto-ul marelui medic neurochirurg de origine botoșăneană Leon Dănăilă”, a precizat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Alexandra a murit cu zile în Maternitatea Botoșani

În noaptea dintre 17 și 18 august, Alexandra Ivanov o tânără mama de 25 de ani, însărcinată, în trei luni, cu al patrulea copil, a ajuns cu ambulanța la Maternitatea Botoșani. Acuza dureri de burtă și sângerări. A fost investigată inițial, i s-a făcut și un set de analize dar și o ecografie. Apoi, timp de șapte ore, în ciuda rugăminților Alexandrei nimeni nu i-a acordat atenție.

Rapoartele din ancheta arată că timp de șapte ore, tânăra nu a mai fost vizitată de medicul de gardă în condițiile în care femeia implora ajutorul doctorului, din cauza durerilor insuportabile.

Medicul de gardă nu a considerat necesară evacuarea sarcinii, deși investigațiile efectuate arătau că se oprise din evoluție. După o noapte de chin, Alexandra Ivanov a intrat în stop cardio-respirator, cu o hemoragie puternică și a murit la Terapie Intensivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net