Șocant! Ce nereguli s-au descoperit în maternitatea din Botoșani, unde Alexandra a agonizat ore întregi până să moară

Moartea Alexandrei, tânăra însărcinată în vârstă de 25 de ani, a scos la iveală nenumărate nereguli grave, condițiile în care, în urma verificărilor anterioare, nu au fost identificate probleme majore.

Alexandra Ivanov a murit la doar 25 de ani / foto: arhivă personală
Alexandra Ivanov a murit la doar 25 de ani / foto: arhivă personală

Înainte să moară, Alexandra a agonizat chinuită de dureri groaznice, timp șapte ore pe patul de spital. În salonul unde ea a fost internată nu exista buton de panică, iar pacienții erau nevoiți să strige asistentele sau să le contacteze pe rețelele de socializare, în momentul în care aveau nevoie de ajutpr.

Mai mult decât atât, la Maternitatea din Botoșani asistentele se schimbă într-o încăpere aflată la demisol, în condițiile care ar putea reprezenta un risc epidemiologic major.

Reprezentanții Inspecției Sanitare spun că știau de cel puțin cinci ani despre această situație și că au prelevat probe în repetate rânduri, însă nu au fost identificate probleme.

De ce a murit, de fapt, Alexandra, pacienta de la Botoșani omorâtă de indiferență

Medicii legiști au stabilit cauza morții Alexandrei. Personalul medical este acuzat de neglijență, fiind criticat inclusiv de autorități. În urma necropsiei, s-a stabilit că a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina i se oprise din evoluţie.

„Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, Ioan Asaftei, pentru News.ro.

Avea dureri insuportabile. Nimeni nu i-a dat niciun fel de tratament

Alexandra a ajuns cu ambulanța la spital. Era însărcinată în 14 săptămâni, avea sângerări și dureri mari în zona abdominală. A fost dusă cu ambulanța la spital și investigată.

Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea încă evacuarea sarcinii - în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea botoșăneanca. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

După șapte ore petrecute în Maternitate, fără evacuarea sarcinii și în ciuda rugăminților Alexandrei de a se interveni, pentru că nu mai suporta durerile, tânăra a decedat, vineri dimineață, 17 august 2023, în jurul orei opt, în urma unei hemoragii masive.

Personalul medical, acuzat de indiferență

Familia tinerei Alexandra a acuzat personalul medical de indiferență. Spun că Alexandra a fost lăsată efectiv să moară, fără să fie evacuată sarcina.

Medicul curant al Alexandrei se afla acasă, iar doctorul de gardă este acuzat că nu a intervenit.

„Erau doctoriţe de gardă, dar nu prea le-a păsat. Îi tot dădea mesaj soţului ei, îi spunea: <Nu mai pot, nu mai pot, să vină să facă ceva că nu mai rezist>. N-o băga nimeni în seamă”, a precizat Vlad Miron, fratele tinerei decedate.

Mai mult decât atât, tânăra l-ar fi implorat, răpusă de durere, prin mesaje, cerând atât ajutorul medicului curant, cât și a celui de gardă, fără ca cineva să-i răspundă.

Ultimul mesaj, înainte de a muri, a fost adresat mamei sale. „Nu mai am aer” i-a scris Alexandra. A suferit o hemoragie masivă și a murit în ciuda eforturilor de resuscitare.

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati, de care aparține Maternitatea, spun că la acel moment medicii au considerat că nu se impunea evacuarea sarcinii și că s-au făcut toate examenele de laborator și ecografice necesare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net