Cutremur joi dimineață, în România. Ce magnitudine a avut

Ultima actualizare:

Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs joi dimineaţa, la ora 4:49, în zona seismică Vrancea. Miercuri seară a mai avut loc un cutremur, în aceeași zonă. Seismul de joi dimineață este al 12-lea înregistrat în luna ianuarie 2024. 

cutremur seism seismograf foto Shutterstock

Două cutremure la intreval de câteva ore

Seismul a avut loc la adâncimea de 81,8 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 33 km nord-vest de Focşani, 74 km nord de Buzău, 78 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km sud-vest de Bârlad, 84 km sud de Bacău şi 93 km est de Braşov.

Miercuri la ora 23:01, s-a mai produs un cutremur în aceeași zonă. A avut o magnitudine de 3,6 și s-a produs la o adâncime de 99,4 km.

De la începutul lunii ianuarie, în România s-au înregistrat în total 12 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,6 pe Richter.

Alte cutremure

La finalul anului 2023, în ziua de 24 decembrie, la ora 08:06:28 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2. Acesta a avut loc la o adâncime de 96,8 km.

Un cutremur a avut loc și în ultima zi a anului 2023. Acesta a avut loc noaptea, la trei ore după miezul nopții (30 spre 31 decembrie 2023), în zona seismică Vrancea. A fost o mișcare telurică slabă cu o magnitudine ml 2,4  și la adâncimea de 97.8 km”, conform datelor transmise de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Luuna decembrie a fost marcată de mai multe cutremure, cele mai multe de intensitate medie. Cel mai mare a avut loc în ziua de 4 decembrie 2023 și a avut magnitudinea ml 4,8. 

Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică a fost de 5,7 și a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net