VIDEO. Cutremur foarte puternic în China. Bilanțul este dramatic. Sunt sute de morți și răniți

Ultima actualizare:

Cel puțin 118 persoane au murit și alte sute au fost rănite după un cutremur care a lovit nord-vestul Chinei, a informat marți presa de stat în timp ce echipele de salvare se fac eforturi supraomenești să îi salveze pe cei prinși sub dărâmături. Misiunea de salvare este dramatică și din cauza frigurlui. Temperaturile sunt de -13 grade.

image

Sute de oameni prinși sub ruine

Cutremurul, care a fost revizuit la o magnitudine de 5,9, a zguduit județul Jishishan din provincia Gansu luni noapte, distrugând case și drumuri. Salvatorii au pornit într-o misiune dramatiocă de salvare a supraviețuitorilor prinși sub dărâmături. Mulți alți locuitori au reușit să iasă în stradă, sunt îmbrăcați sumar, la temperaturi de sub zero grade, relatează CNN.

Marți dimineață, bilanțul cutremurului era de cel puţin 118 morți şi 400 de răniți, dintre care mulți sunt în stare gravă. Sute de localnici sunt prinși sub dărâmături.

Peste 4.700 de case au fost deteriorate de mișcarea tectonică, au declarat autoritățile într-o conferință de presă.

Seismul a durat 20 de secunde

Cutremurul a avut loc chiar înainte de miezul nopții. Experții au stabiloit că a avut o magnitudine de 5,9 la o adâncime mică, nici 10 kilometri, potrivit Serviciului geologic al Statelor Unite.

Administrația Chinei pentru Cutremure a dat o altă magnitudine, de 6,2 grade.

Seismul a durat aproape 20 de secunde și a fost resimțit și în capitala provinciei Lanzhou, la 102 de kilometri distanță, a raportat CCTV.

Misiune de salvare dramatică

Sute de case din provinciile Gansu și Qinghai s-au prăbușit, iar pompierii fac eforturi să extragă oamenii de sub dărâmături în condiții de întunerc și temperaturi foarte scăzute.

Alimentarea cu apă și electricitate este întreruptă, la fel și semnalele mobile în unele zone, complicând eforturile de salvare.

Peste 1.600 de pompieri au fost dislocați.

Pe rețelele sociale au apărut imagini din timpul tremurului puternic cu sute de oameni panicați care au ieșit din case cu păturile pe ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net