Un cutermur puternic a avut loc azi-noapte și s-a resimțit în mai multe zone ale țării. Este al doilea eveniment seismic înregistrat în aceeași săptămână

Ultima actualizare:

România a fost zguduită de un cutremur puternic în noaptea de luni, 4 decembrie, la ora 00:05:48. Seismul a avut o magnitudine de 4,8 grade pe scara Richter și s-a resimțit în mai multe regiuni ale țării. Acesta este al doilea eveniment seismic înregistrat în aceeași săptămână, după un seism cu magnitudine mai mică, petrecut duminică în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Azi-noapte a avut loc un nou cutremur în România. foto: arhiva.
Azi-noapte a avut loc un nou cutremur în România. foto: arhiva.

Detalii despre cutremurul din 4 decembrie

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău, și a atins o magnitudine de 4,8 pe scara Richter. Evenimentul s-a petrecut la o adâncime de 132,5 km, la 57 km vest de Focșani, 54 km nord-vest de Buzău, 63 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 68 km est de Brașov și 77 km nord-est de Ploiești. Resimțirea seismului în multiple zone ale țării a creat preocupare și neliniște printre locuitori.

Seism duminică, 3 decembrie

În prealabil, în ziua de 3 decembrie, un alt seism cu magnitudinea de 3,2 grade s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Evenimentul a avut loc la ora 12:43 și a fost localizat la o adâncime de 146,1 km. În ciuda magnitudinii mai reduse, acest seism a adăugat la preocupările privind activitatea seismică în regiune.

Cel mai puternic cutremur din țara noastră, în 2023

Cel mai puternic seism înregistrat în acest an în România a avut loc pe 14 februarie în județul Gorj. A avut o magnitudine de 5,7 și s-a produs la o adâncime de 6,3 km. Evenimentul a subliniat fragilitatea geologică a țării și a reamintit locuitorilor importanța pregătirii și conștientizării privind comportamentul în timpul cutremurelor.
În fața acestor evenimente naturale, este vital ca locuitorii să fie bine informați și să adopte măsuri de precauție, consolidând astfel rezistența comunităților la potențialele impacturi ale cutremurelor.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net