Cutremur în România! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Țara noastră a fost zguduită din nou de un cutremur! Potrivit experților de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut epicentrul în Oltenia, mai precis, în județul Gorj. Cutremurul s-a produs chiar în această seară, la ora 19:48.

Cutremur în județul Gorj / foto: Shutterstock
Cutremur în județul Gorj / foto: Shutterstock

Țara noastră a fost zguduită din nou de un cutremur, potrivit informațiilor oferite de către cei de la PRO TV! Specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a comunicat faptul că seismul din această seară a avut epicentrul în Oltenia, mai precis, în județul Gorj. Cutremurul s-a produs chiar în această seară, la ora 19:48.

În ce privește adâncimea și magnitudinea acestui seism, potrivit specialiștilor, el a avut loc la o adâncime de 15 kilometri, având o magnitudine de 4,3 grade pe scara Richter. Se pare că epicentrul a fost la doar 14 km nord vest de Târgu Jiu, 68 km nord est de Drobeta-Turnu Severin, 70 km sud de Hunedoara, 85 km sud de Deva, cât și 96 km vet de Râmnicu Vâlcea.

Cutremur de 4,3 grade în județul Gorj

Din păcate, cutremurul din această seară nu este singurul care a avut loc în județul Gorj în acest an și nici cel mai puternic. La începutul acestui an, pe data de 14 februarie, un seism mult mai puternic, de 5,7 grade a zguduit această parte a țării. Cutremurul de la acel moment a avut loc mult mai aproape de suprafață, la o adâncime de numai 6,3 kilometri.

În ultima perioadă au fost nenumărate seisme în țara noastră, mai ales în zona Vrancea. Recent, pe data de 16 septembrie, un cutremur de intensitate medie a zguduit țara noastră, fiind resimțit în mai multe orașe din România. Acest seism a avut o magnitudine de 4,2 grade, având loc la o adâncime de 140 de kilometri, la ora 09:16, potrivit experților de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Iar în acea zi a mai avut loc un alt cutremur, însă cu o intensitate mult mai slabă, de nuami 2,1 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net