Care era cea mai mare frică a lui Nicolae Ceaușescu? Fostul dictator se temea profund de acest lucru

Nicolae Ceaușescu s-a aflat la conducerea României vreme de decenii întregi, între anii 1965 și 1989, iar chiar dacă regimul comunist a căzut de atât de mult timp, încă se mai află informații noi despre fostul dictator. Iar una dintre acestea se referă la personalitatea acestuia, mai precis, despre cea mai mare teamă a lui Nicolae Ceaușescu.

Nicolae Ceaușescu se temea de o revoltă a poporului
Nicolae Ceaușescu se temea de o revoltă a poporului

Nicolae Ceaușescu s-a aflat la conducerea României vreme de decenii întregi, între anii 1965 și 1989, moment în care regimul comunist a căzut. Deși Nicolae Ceaușescu, cât și soția sa, Elena, au fost executați de atât de mult timp, încă se mai află informații noi despre fostul dictator, iar publicul dorește să afle tot ce se poate despre el. Iar una dintre acestea se referă la personalitatea acestuia, mai precis, despre cea mai mare teamă a lui Nicolae Ceaușescu.

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, se pare că cea mai mare frică a dictatorului o răscoală a poporului. Evident, acest lucru s-a și întâmplat, în decembrie 1989. Desigur, au mai fost momente în care au avut loc proteste, iar dictatorul a fost înspăimântat de consecințele pe care le-au putut avea acestea, pentru regimul său.

Nicolae Ceaușescu se temea de o răscoală a poporului

Un protest masiv a avut loc în anul 1977, când undeva în jur de 40.000 de mineri au intrat în grevă. Nicolae Ceaușescu și-a întrerupt imediat concediul din acea perioadă și a mers la fața locului, pentru a vorbi cu protestatarii, cărora le promite să le îndeplinească cerințele. „El s-a alarmat, de pildă, când a fost povestea din Valea Jiului, în 1977, și zece ani mai târziu, în 1987, la Brașov. El știa că masele fac istoria, că ele se răscoală – de asta îi era foarte frică”, spunea istoricul Stelian Tănase, conform sursei citate.

Desigur, în cele din urmă, Nicolae Ceaușescu nu a scăpat de marea sa teamă, iar condițiile grele impuse de regimul său au condus la Revoluția din decembrie 1989, în care atât dictatorul, cât și regimul comunist, au fost înlăturați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net