Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul care a lovit în această dimineață

Ultima actualizare:

România a fost din nou zguduită de cutremure, chiar în această dimineață! Seismul a avut loc în jurul orei 05:30, în zona Vrancea.

Cutremur de 4,2 grade în România / foto: Shutterstock
Cutremur de 4,2 grade în România / foto: Shutterstock

Țara noastră a fost din nou zguduită de un cutremur, chiar în această dimineață (26 noiembrie)! Se pare că seismul a avut loc în jurul orei 05:30, în zona Vrancea, la o adâncime de 141 de kilometri. În privința magnitudinii, specialiștii au anunțat că acest cutremur nu a fost, din fericire, unul foarte puternic. El a avut o magnitudine de numai 4,2 pe scara Richter.

Seismul a avut loc la numai 49 de kilometri vest de Focșani, cât și aproximativ 67 de kilometri nord de un alt oraș important al țării, Buzău. De asemenea, epicentrul cutremurului a fost la 61 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 74 de kilometri est de Brașov, 96 de kilometri nord-est de Ploiești, cât și la 97 de kilometri sud de Bacău.

Cutremur de 4,2 grade în această dimineață

Chiar cu doar câteva zile în urmă, pe data de 22 noiembrie, tot în zona Vrancea, a mai avut loc un alt cutremur, în cursul dimineții. Acesta a avut o intensitate ceva mai mică, de numai 3,4 grade pe scara Richter. Seismul de atunci s-a produs la o adâncime de 80,6 kilometri, la ora 03:55. Conform celor de la INCDFP, seismul a avut loc la 35 km V de Focșani, 71 km N de Buzău, 87 km S de Bacău, 90 km E de Brașov, cât și 75 km E de Sfântu-Gheorghe.

Din păcate, acest seism nu a fost singurul înregistrat în acest an în țara noatră și nici cel mai puternic. Cel mai puternic seism care a avut loc în 2023 în România a avut loc în județul Gorj, pe data de 14 februarie. Acest seism a avut o magnitudine ceva mai problematică, e 5,7 grade pe scara Richter. De asemenea, seismul de la acea dată a avut loc la o adânime de numai 6,3 kilometri.

image
image
image
image
image
image
politia nu treceti jpeg
Accident 2 Mai Vama Veche jpg
STB FB jpg
piata unirii shutterstock jpg
probleme de auz jpeg
femeie buchet de flori jpg
vreme 1 mai jpg
Infidelitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net