Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul care a lovit în această dimineață

Ultima actualizare:

România a fost din nou zguduită de cutremure, chiar în această dimineață! Seismul a avut loc în jurul orei 05:30, în zona Vrancea.

Cutremur de 4,2 grade în România / foto: Shutterstock
Cutremur de 4,2 grade în România / foto: Shutterstock

Țara noastră a fost din nou zguduită de un cutremur, chiar în această dimineață (26 noiembrie)! Se pare că seismul a avut loc în jurul orei 05:30, în zona Vrancea, la o adâncime de 141 de kilometri. În privința magnitudinii, specialiștii au anunțat că acest cutremur nu a fost, din fericire, unul foarte puternic. El a avut o magnitudine de numai 4,2 pe scara Richter.

Seismul a avut loc la numai 49 de kilometri vest de Focșani, cât și aproximativ 67 de kilometri nord de un alt oraș important al țării, Buzău. De asemenea, epicentrul cutremurului a fost la 61 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 74 de kilometri est de Brașov, 96 de kilometri nord-est de Ploiești, cât și la 97 de kilometri sud de Bacău.

Cutremur de 4,2 grade în această dimineață

Chiar cu doar câteva zile în urmă, pe data de 22 noiembrie, tot în zona Vrancea, a mai avut loc un alt cutremur, în cursul dimineții. Acesta a avut o intensitate ceva mai mică, de numai 3,4 grade pe scara Richter. Seismul de atunci s-a produs la o adâncime de 80,6 kilometri, la ora 03:55. Conform celor de la INCDFP, seismul a avut loc la 35 km V de Focșani, 71 km N de Buzău, 87 km S de Bacău, 90 km E de Brașov, cât și 75 km E de Sfântu-Gheorghe.

Din păcate, acest seism nu a fost singurul înregistrat în acest an în țara noatră și nici cel mai puternic. Cel mai puternic seism care a avut loc în 2023 în România a avut loc în județul Gorj, pe data de 14 februarie. Acest seism a avut o magnitudine ceva mai problematică, e 5,7 grade pe scara Richter. De asemenea, seismul de la acea dată a avut loc la o adânime de numai 6,3 kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net