Încă un cutremur a avut loc vineri în România. Este al 10-lea în două săptămâni. Ce magnitudine a avut

Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe Richter s-a produs, vineri, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la ora locală 11:08, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock

Seismul a avut loc la adâncimea de 80 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 43 km vest de Focşani, 66 km nord de Buzău, 67 km est de Sfântu-Gheorghe, 80 km est de Braşov, 95 km sud de Bacău, 97 km sud-vest de Bârlad şi 99 km nord-est de Ploieşti, informează Agerpres.

Activitate seismică

De la începutul lunii noiembrie, în România s-a mai produs un singur cutremur, în judeţul Ialomiţa, cu o magnitudine de 3,3 grade pe Richter.

Pe 21 septembrie, dimineață, România a fost zgâlțâită de un cutremur.

Seismul a înregistrat o magnitudine de 2,8 pe scara Richter. A avut loc la adâncimea de 123.0 km.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km NV de Buzău, 61km SV de Focșani, 68km SE de Sfântu-Gheorghe, 69km NE de Ploiești, 69km E de Brașov”, transmite INCDFP

Pe 16 septembrie 2023, în zona seismică Vrancea Buzău, a avut loc un cutremur de intensitate medie și care a fost simțit în mai multe orașe. Seismul s-a produs la ora 09:16:00 și a avut o magnitudinea 4.2. Acesta a avut loc la adâncimea de 140 km.

Nu a fost singurul seism al zilei de 16 septembrie. La ora 6:56, s-a produs un alt cutremur slab cu magnitudinea 2.1, la adâncimea de 105.1 km.

Pe data de 15 septembrie, au avut loc nu mai puțin de patru cutremure. Trei dintre ele s-au produs în zona seismică Vrancea. Cel mai mare a fost înregistrat cu o magnitudine de 2.9.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net