De 105 ori în patru luni. Atât a crescut pensia specială medie față de pensia unui român de rând

Calculele unui fost ministru al economiei scot la iveală un detaliu halucinant. Pensie specială medie a crescut de 105 ori mai mult față de pensia unui român de rând. Și nu în patru ani, ci în patru luni. Claudiu Năsui a făcut aceste calcule și a venit cu explicații.

Guvernul Ciolacu Parlament FOTO Inquam Photos  George Călin jpg

Deputatul USR Claudiu Năsui atrage atenţia asupra faptului că în ultimele patru luni pensia specială medie a crescut de 105 ori mai mult ca pensia medie normală.

„De când s-a instalat guvernul Ciolacu, pensia specială medie a crescut de 105 ori mai mult ca pensia medie normală.

Asta e sistemul pe două viteze al pensiilor speciale. Sistemul pe care promitea domnul Ciolacu că îl reformează de urgență prin convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului în vară. Dar PSD și PNL erau plecați în vacanță așa că a lăsat-o pe toamnă. Între timp pensia medie normală a crescut cu 2 lei, cea specială cu 211 lei", scrie fostul ministru al Economiei, joi, pe Facebook.

Mai exact, în luna iunie, pensia medie contributivă avea o valoare de 2.006 lei/lună, în timp ce pensia medie specială era de 14.631 lei/lună.

În luna septembrie, pensia medie contributivă a ajuns la 2.008 lei/lună, iar cea specială la 14.842 lei/lună.

„Ciolacu va avea 94 de ani”

Deputatul USR critică noile modificări aduse la legea pensiilor speciale prin care vârsta de pensionare pentru magistraţi va ajunge la 60 de ani abia în 2063.

Vârsta de pensionare pentru magistrați va ajunge la 60 de ani abia în 2063. Da, ați citit bine, marea reformă a domnului Ciolacu se finalizează când va avea 94 de ani. Și culmea e că tot speciali rămân și se vor pensiona mai devreme ca românii obișnuiți.  

Cireaşa de pe tort? În timp ce ni se spune că pensiile speciale garantează independenţa magistraţilor, Agenţia Naţională de Integritate anunţă că o judecătoare are o avere nejustificată de 6 milioane de euro. Concluzia: se va bucura de pensie specială de peste 10 ori mai mare ca pensia normală", menţionează fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net