De ce s-a afișat Carmen Iohannis cu bijuteriile de mii de euro. Răspunsul Administrației Prezidențiale

Ultima actualizare:

Administrația Prezidențială a venit cu o explicație după ce presa din România și rețelele sociale au vuit toată ziua de luni pe tema apariției soției președintelui purtând bijuterii extrem de scumpe. Cuplul prezidențial a participat weekend-ul trecut la un eveniment în Germania, iar Carmen Iohannis a purtat bijuterii, potrivit site-ului oficial al companiei, de 12.000 de euro.

carmen iohannis jpg

Explicația Administrației Prezidențiale

Criticată intens, în special de breasla din care face parte, Administrația Prezidențială a venit cu o reacție oficială la gestul lui Carmen Iohannis de a se afișa cu bijuteriile extrem de scumpe.

„Prima Doamnă, Carmen Iohannis, promovează creatorii români cu ocazia evenimentelor publice la care participă, atât interne, cât și externe.

La ceremoniile publice care au avut loc la finalul săptămânii trecute în Republica Federală Germania, Prima Doamnă a purtat bijuterii ale unui creator român, inspirate din opera lui Constantin Brâncuși, acesta fiind și motivul utilizării acestora.

Bijuteriile au fost returnate creatorului la revenirea în țară, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată și cu ținutele vestimentare purtate de Prima Doamnă.

Nu a existat niciun contract care să implice câștiguri financiare în urma promovării bijuteriilor respective”, a transmis Administrația Prezidențială, potrivit SpotMedia.ro.

Compania de bijuterii aparține unei foste prezentatoare de știri

În fotografiile promoționale ale companiei Malvensky, Carmen Iohannis apare cu două bijuterii.

Este vorba despre un inel Monte Carlo, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care costă 12.500 de lei şi un colier Monaco, tot din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, aflat pe site-ul companiei la prețul de 48.000 de lei.

Aşadar costul bijuteriilor este de peste 12.000 de euro.

Compania Malvensky (care a furnizat bijuteriile) a fost înființată în 2012 de Malvina Cservenschi, fostă prezentatoare de știri la TVR. Aceeaşi companie furnizează bijuterii şi pentru Casa Regală.

Apariția soției președintelui României a stârnit un val de reacții de indignare din partea profesorilor, aflați în cea de-a treia săptămână de grevă.  Principala revendicare a lor, majoraea salariilor, rămânând și la această oră nerezolvată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net