Soția președintelui, Carmen Iohannis, nu va participa la greva profesorilor

Carmen Iohannis nu intra în grevă alături de colegii ei de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Soția președintelui României va face cel mai probabil cursuri online, luni, în timpul grevei, anunță Turnul Sfatului.

Carmen Iohannis in negru in prima zi de scoala (3) jpg

Soția președintelui nu va participa la grevă alături de cei peste 40 de profesori, colegii ei de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu.

Directorul Colegiului Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, Gabriel Negrea, susține că mai mult de jumătate din profesorii instituției s-au pronunțat pentru declanșarea grevei generale cu începere din 22 mai.

Surse Turnul Sfatului spun că soția președintelui Iohannis, Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la CN Gheorghe Lazăr, nu este membru de sindicat și și-ar fi arătat disponibilitatea de a susține cursurile pe care le are în ziua de luni. Este posibil ca orele să se țină online.

„În momentul de față am început o consultare directă a colegilor și sunt deja peste 40 de colegi care au anunțat că nu merg la ore. Dintr-un total de peste 70 de cadre didactice, peste 40 nu vor intra la ore, iar atunci vom avea o problemă cu gestionarea elevilor. Probabil că vom merge în sistem online cu profesorii care vor să-și susțină cursurile, însă această decizie nu o pot lua eu. Mâine ne vom întruni în consiliul de administrație și vom stabili exact, dar aceasta va fi propunerea mea”, a explicat directorul Colegiului, Gabriel Negrea.

De luni, aproximatv 150.000 de cadre didactice intră în grevă, după cum a anunțat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Într-o declarație, președintele Klaus Iohannis a spus că dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare.

„Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite. Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile, nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate, trebuie să avem grijă și de cei care formează tânăra generație.

Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. O să insist pe această chestiune ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe noul proiect de legea salarizării și grilele care se fac pentru învățământ să fie unele care, sigur, satisfac nevoile sistemului.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net