Astăzi are loc greva de avertisment. De luni se închid şcolile? Ce se va întâmpla cu anul școlar

Ultima actualizare:

Profesorii organizează, astăzi, între orele 11.00 şi 13.00, grevă de avertisment şi au anunţat că în acest interval nu vor avea loc cursurile cu elevii. Însă, dascălii trebuie să fie în şcoală, iar ministrul Educaţiei, Ligia Deca, le-a cerut cadrelor didactice să-i supravegheze pe elevi. 

Astăzi are loc greva de avertisment. Foto: Click.
Astăzi are loc greva de avertisment. Foto: Click.

Protestul de astăzi este un alt pas în conflictul de muncă, acesta urmând a culmina, de luni, cu greva generală, pentru care s-au pronunţat peste 70% dintre profesori.

Astăzi are loc greva de avertisment

Greva generală va fi precedată, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, de declanşarea unei greve de avertisment care va avea loc în 17 mai, în intervalul orar 11.00 - 13.00, cu încetarea tuturor activităţilor specifice care ar trebui să se desfăşoare în unităţile de învăţământ preuniversitar”, a afirmat Marius Nistor, liderul Federaţiei ”Spiru Haret”.

De luni se închid școlile?

Greva generală ar urma să fie declanşată de luni, 22 mai, conform sindicaliștilor. În favoarea declanşării grevei generale s-au pronunţat peste 70% dintre membrii principalelor sindicate din domeniu.

Conform datelor referendumului declanşat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret împreună cu FSLI (...) din cei 70.000 de membri de sindicat 73,23% s-au exprimat în favoarea declanşării grevei generale cu începere din 22 mai”, a mai declarat Marius Nistor.

Ce nemulțumiri au dascălii

Profesorii au nenumărate nemulțumiri, printre care lefurile extrem de mici. „Nemulţumirile sunt arhicunoscute, nu cred că mai e momentul să le amintim: de la salarii umilitoare, prăbuşirea puterii de cumpărare din cauza inflaţiei, anomalii în ceea ce priveşte salarizarea celor care ocupă funcţii de conducere şi altele. Prin urmare, în urma acestui referendum, la nivelul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ procentul de grevă este de 71,29% din totalul membrilor de sindicat, ceea ce înseamnă foarte mult. (...) Acesta este rezultatul, este voinţa oamenilor de a declanşa conflictul colectiv de muncă şi de a intra în grevă generală”, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
schi buscat jpeg
elevi jpg
lege angajati (sursa foto Pexels)
bani de Craciun jpg
Portocale jpg
castigatoare loto captura video jpg
1 amenda 56004600 jpg jpeg