Decizie definitivă. Dănuț Lupu merge la închisoare pentru că a condus deși avea permisul anulat

Ultima actualizare:

Fostul internațional Dănuț Lupu (56 de ani) merge la închisoare. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București și este definitivă. Dănuț Lupu a fost condamnat pentru conducerea autoturismului fără permis, faptă săvârșită în mod repetat.

image

Curtea de Apel a respins apelul lui Dănuț Lupu

Condamnat în prima instanță de Judecătoria Cornetu la o pedeapsă de șapte luni și 10 zile, Dănuț Lupu a făcut apel la CAB (Curtea de Apel București), dar nu a avut succes.

Fostul mare fotbalist va efectua 7 luni și 10 zile de închisoare la Rahova, după ce Curtea de Apel București a respins apelul și a menținut condamnarea inițială pronunțată de Judecătoria Cornetu.

„În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023.Document: Hotarâre 1401/2023 02.10.2023”.

La începutul lunii septembrie, Lupu spunea că a fost nevoit să conducă fără permis, pentru că nu se simțea bine.

„Vreau doar să menționez că îmi pare rău, dar am fost nevoit să conduc pentru că mă simțeam foarte rău. Regret faptele, dar nu aveam altă posibilitate. Am sunat la taxi și la Uber, dar nu am găsit.

Am fost nevoit să fac asta când am văzut că nu vine. Nu am făcut accident, nu am fost băut sau drogat”, transmitea fostul fotbalist.

Dănuț Lupu avea permisul anulat de 9 ani

Fostul mare fotbalist a fost prins în repetate rânduri conducând fără permis sau cu alcoolemie.

Magistrații au arătat, în motivarea deciziei de condamnare, că, „la data de 30 iulie 2020, în jurul orei 11:40, Dănuț Lupu a fost prins de un echipaj de poliție în timp ce conducea un Volvo, deși avea permisul de conducere anulat. Instanța a arătat că, din documentele transmise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Dănuț Lupu nu mai are permis din 30 aprilie 2001, acesta fiind anulat printr-o hotărâre judecătorească”.

Dănuț Lupu a evoluat mijlocaș pentru Dinamo, Rapid, Brescia și Panathinaikos, fiind selecționat în anii '80 la naționala de seniori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net