Dezastru natural în Sicilia

Ultima actualizare:

Ploile abundente şi torentele de apă şi nămol revărsate joi noapte de pe versanţii muntoşi în localităţile de lângă oraşul Messina, din estul Siciliei, au produs 18 morţi şi alte 35 de persoane sunt date dispărute, a anunţat vineri seara Guido Bertolaso, şeful Protecţiei Civile italiene, potrivit agenţiei ANSA.

De asemenea, 80 de răniţi şi 400 de sinistraţi se mai adaugă la bilanţul dezastrului natural care a lovit unele cartiere periferice ale Messinei şi localităţile Briga, Giampilieri şi Scaletta Zanclea.

Bertolaso a declarat că această tragedie a fost "dacă nu anunţată, totuşi imaginată", arătând cu degetul asupra nerespectării regulilor de construcţie de către autorităţile locale care au permis construcţia unor case pe versantul muntelui, deşi în urmă cu doi ani în regiune s-a mai produs un fenomen asemănător, însă de mai mică intensitate.

"Dacă nu încetăm să construim rău, să nu respectăm echilibrul naturii, mai devreme sau mai târziu vom plăti preţul. Cred că e nevoie ca primarii şi cetăţenii să semnaleze orice disfuncţionalitate de acest fel şi să se înceapă intervenţiile pentru a preveni noi dezastre", a declarat şi preşedintele regiunii Sicilia, Raffaele Lombardo.

Torentele revărsate de pe munţi au îngropat în nămol case întregi, automobile, căi de comunicaţie, izolând zona afectată şi făcând şi mai dificilă intervenţia echipelor de salvare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net