Dinu Patriciu: Prima casă - o "trăsnaie economică", euro ajunge la 4,8 lei

Programul Prima casă este "o trăsnaie economică" şi era evident, înainte de lansarea proiectului, că băncile nu vor fi interesate să acorde împrumuturi, apreciază omul de afaceri Dinu Patriciu.

"Este o trăznaie economică. Era evident că băncile nu vor da bani", a declarat Patriciu la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, citată de agenţia Mediafax.

Totodată, omul de afaceri a apreciat că la finele anului cursul valutar va ajunge la 4,7-4,8 lei / euro , dar acest raport nu corespunde productivităţii economiei, ci este doar "o unealtă de imagine" politică şi electorală. "Cursul valutar este un joc între Banca Naţională a României, speculatori şi bănci. Aici intră şi factorul electoral. Cursul este o unealtă de imagine", a afirmat Patriciu. Acesta susţine că 70% din tranzacţiile din România şi peste 60% din depozitele bancare sunt în valută. Patriciu a mai adăugat că actuala cotaţie a leului în raport cu euro nu corespunde productivităţii industriei şi nici capacităţii economiei de a genera valoare adăugată.

Potrivit omului de afaceri, în România criza economică va avea o formă de fierăstrău, cu mai multe "W"-uri. "Criza se poate termina în şase luni, sau ani, sau putem suferi 20 de ani", a spus Patriciu. El apreciază că în România criza va fi urmată de o perioadă de creştere lentă, care va depinde de inteligenţa clasei politice. "Coşmarul încă nu s-a încheiat", a adăugat el, afirmând că una dintre soluţiile pe care Guvernul ar trebui să o adopte imediat este concedierea a aproape 600.000 de bugetari. În opinia sa, această cifră este raţională şi ar însemna un nou început în economie.

"Ar trebui înlocuiţi patru din cinci birocraţi care se ocupă de colectarea şi distribuţia bugetului. Ar trebui înlocuiţi cu sisteme eficiente de gestiune, computere. Este raţional. Asta ar însemna un nou început, într-o economie liberă. Doar măsurile ferme ne pot duce la prosperitate, dar asta nu este de ajuns", a adăugat Patriciu.

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
vedete jpg
cub vali vijelie png
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg