Durere nesfârșită. Cel mai tânăr muncitor mort la Călimănești avea 29 de ani și abia se însurase. Toate victimele aveau familii

Ultima actualizare:

Nu ne revenim bine după o tragedie că aflam de alta. După accidentul șocant de pe autostrada București - Pitești în care viața a cinci bărbați a fost brutal curmată, alte patru familii din România sunt în doliu. Patru muncitori și-au pierdut viața în explozia cumplită care a avut loc în nopatea de miercuri spre joi în localitatea Călimănești. Toți patru aveau familii. Cel mai tânăr dintre bărbații găsiți carbonizați lângă gazoduct avea 30 de ani și foarte curând devenea tată.  

Explozia produsă pe șantierul Autostrăzii Moldova, surprinsă de localnici. Foto: Captură video
Explozia produsă pe șantierul Autostrăzii Moldova, surprinsă de localnici. Foto: Captură video

Cei patru bărbați care și-au găsit sfârșitul cumplit în explozia de pe șantierul Autostrăzii Moldova aveau familii și copii. Acum, patru familii sunt îndoliate.

Muncitorii aveau vârste cuprinse între 29 și 47 de ani și erau din Vrancea, Neamț și Bacău, cu toții angajați ai grupului UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Cel mai tânăr dintre ei abia făcuse nunta și urma să devină tată.

Cel mai tânăr dintre muncitorii morți devenea curând tată

Este durere nesfârșită în familia celui mai tânăr muncitor care și-a pierdut viața noaptea trecută în explozia de la Călimănești. Tânărul, din localitatea Cârligele, județul Vrancea se însurase chiar la începutul lunii și foarte curând urma să devină pentru prima oară tată.

Avea 29 de ani și lucra pe șantierul Autostrăzii Moldova pentru a-și întreține familia. Făcuse nunta la începutul lunii septembrie, iar soția sa este însărcinată. Tânărul lucra pe un utilaj, când a fost surprins, cel mai probabil, de suflul exploziei, conductei de gaze. Soția tânărului decedat este educatoare. Rudele, prietenii și reprezentanții primăriei s-au mobilizat pentru a sprijini familia care trece prin aceste momente cumplite. S-a apelat și la ajutorul cadrelor medicale, potrivit Vrancea 24.

Toți muncitorii care și-au pierdut brutal viața în timp ce munceau pe șantierul Autostrăzii Moldova aveau familii.

Doi bărbaţi supraviețuitori care au 61, respectiv 53 de ani sunt în stare foarte gravă în două spitale din Capitală. Potrivit datelor transmise, eu au arsuri pe 30 respectiv 40% din suprafața corpului. Amândoi pacienții sunt intubați. Alți trei muncitori au suferit leziuni minore, au fost evaluați în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Adjud și nu au rămas internate.

Potrivit ISU Vrancea, explozia s-a produs din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.

Transgaz acuză constructorul

Compania Transgaz spune că de vină este constructorul despre care spune că nu a respectat avizul Transgaz, a transmis compania într-un comunicat de presă.

În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc ,în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

Menționam faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea „Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, au transmis reprezentanții Transgaz, într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net