UPDATE VIDEO Patru morți și cinci răniți într-o explozie puternică, pe șantierul Autostrăzii 7. Mesajul transmis de Sorin Grindeanu

Ultima actualizare:

UPDATE:  Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că este în legătură cu firma care execută lucrările la Autostrada Moldovei și cu autoritățile locale. El a transmis condoleanțe familiilor celor patru muncitori care au murit în explozia de pe șantierul Autostrăzii 7.

În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate. Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei”, a scris Grindeanu pe Facebook.

UPDATE: Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, urmată de incendiu, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti, a informat, joi dimineaţă, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, transmite Agerpres.

Știre inițială

Patru persoane au fost găsite carbonizate și alte cinci sunt rănite după o explozie extrem de puternică produsă la magistrală de gaz de pe șantierul Autostrăzii 7, între Focșani și Adjud.   

image

La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti, cinci ambulanţe SAJ Vrancea precum şi mai multe echipaje de jandarmi şi poliţie, transmite Agerpres. 

Patru muncitori au fost găsiți carbonizați

Accidentul s-a produs la ora 1.30. Se presupune că un utilaj a lovit magistrala de gaze, iar aceasta a explodat.

Planul roşu de intervenţie a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01,30, în urma exploziei la magistrala de gaz de la Călimăneşti.

  "În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.  

 La fața locului au fost găsite trupurile carbonizate a patru persoane. Alte cinci persoane, rănite, au fost aduse la Adjud, iar pentru două dintre ele s-a solicitat transferul cu elicopterul. Au fost aduse la București, cu arsuri pe 60%, respectiv 40%, din suprafața corpului. Pompierii au stins incendiul după aproximativ trei ore.

Pe șantier, lucrările se desfășoară în trei schimburi, inclusiv noaptea. Șantierul se află pe câmp, pe raza localității Călimănești, destul de aproape de  DN2.

Traficul pe drumul național a fost oprit pentru o oră, iar apoi s-a circulat restricționat.

Un mesaj RO Alert a fost emis pentru atenționarea populatiei din cauza degajarilor mari de fum. Cei care se aflau în proximitate au fost sfătuiți să evite zona. De altfel, pentru a evita orice pericol, pe o porțiune cuprinsă între Călimănești și Pufesti, pe circa 5 km a drumului național DN 2- E85, traficul a fost oprit de la ora 02:00. TransGaz a oprit alimentarea cu gaz metan pentru Focșani, Adjud și Odobesti până la stingerea incendiului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net