El e îmblânzitorul de cerbi

Ultima actualizare:
Vizitatorii sunt  încântaţi de fiecare dată
Vizitatorii sunt încântaţi de fiecare dată

Din dragoste pentru natură! Un bărbat din Dârmoxa (Suceava) creşte cerbi şi ciute într-un ţarc, a cărui suprafaţă se întinde pe câteva hectare. Mircea Păcuraru a decis să aducă animăluţele pădurii mai aproape de oameni. Cerbii săi, crescuţi de când sunt pui în vârf de munte, mănâncă din mâna celor care vin să îi vadă.

Satul Dârmoxa se află lângă Broşteni (Suceava), o zonă de basm din Bucovina, cu munţi, brazi şi animale sălbatice. Aici a crescut Mircea Păcuraru, cunoscut drept îmblânzitorul de cerbi. Bucovineanul s-a ales cu acest renume pentru că, în urmă cu trei ani, a decis să îşi facă propria crescătorie de cervide, într-o zonă izolată de restul satului. În „Poiana Cerbilor”, Mircea Păcuraru nu mai are vecini: locuieşte doar cu familia lui, din care, în afară de soţie şi copii, mai fac parte opt cerbi şi ciute. 

Înainte să aducă graţioasele erbivore acasă, Mircea Păcuraru s-a interesat la Primăria Broşteni dacă are voie să crească animalele sălbatice în gospodărie. Săteanul a ţinut cont de toate reglementările legale şi a făcut un ţarc uriaş, care se întinde pe câteva hectare, obţinând o autorizaţie de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Micuţii se dau în vânt  după cerbi şi ciute
Micuţii se dau în vânt după cerbi şi ciute

Vizitatorii nu trebuie să plătească taxe

Păcuraru s-a dus apoi la Sibiu, de unde a cumpărat patru pui de cerbi, de la o crescătorie autorizată, i-a adus acasă şi i-a înregistrat la primărie. Bărbatul a mai micşorat spaţiul în care stau animăluţele, dar le-a lăsat loc suficient ca să zburde între brazi.

Acum, Mircea Păcuraru deţine patru ciute şi patru cerbi. Frumoasele cervide au propria lor pagină de Facebook, pentru ca oamenii să le poată admira. Atraşi de fotografii, mulţi iubitori de animale bat drumul până la Dârmoxa ca să le vadă şi să le hrănească din palmă. 

Pui de om şi  pui de căprioară
Pui de om şi pui de căprioară


    Pui de om şi  pui de căprioară
Pui de om şi pui de căprioară

Ciuta Monica este prima care îi întâmpină pe vizitatori, fiindcă este cea mai blândă. „Le-am dat nume. Ionel, Bambi, Barbunc, Monica sau Olguţa”, povesteşte îmblânzitorul de cerbi pentru adevarul.ro. Bărbatul are însă şi un regret: din cauza drumurilor pline de gropi, accesul spre Dârmoxa se face cu dificultate. „Ar fi venit şi mai mulţi vizitatori, dacă drumurile erau bune”, oftează Mircea Păcuraru. Săteanul nu percepe taxe de vizitare pentru „Poiana cerbilor“.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net