Europa sub zăpadă: 26 de morţi din cauza frigului. Aeroporturi închise, trenuri şi drumuri blocate

Ultima actualizare:

În Marea Britanie, din cauza ninsorii traficul rutier, ferofiar şi aerian a fost astăzi paralizat, relatează Adevărul.

Pe Aeroportul Gatwick, situat la sud de Londra, pistele sunt în continuare impracticabile. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul aeroportului din Edinbourg din Scoţia.

Potrivit companiei Eurostar, jumătate din trenurile de mare viteză de pe rutele Londra - Paris şi Bruxelles - Londra au fost anulate astăzi, iar întârzierile trenurilor rămase în circulaţie pot ajung şi până la 90 de minute. În reţeaua feroviară internă, întârzierile şi închiderile liniilor sunt mai ales în sudul ţării.

image

Mai multe tronsoane de autostradă au fost închise în totalitate sau parţial din cauza zăpezii. Peste 11.000 de incidente rutiere au fost înregistrate miercuri pe străzile britanice din ce în ce mai alunecoase, un record pentru această perioadă a anului.

În Franţa de două zile ninge abundent. Sute de şoferi au rămas blocaţi în trafic. Din cauza zăpezii şi poleiului, ei şi-au petrecut noaptea în maşini sau în centre de adăpost improvizate.

image

După centrul, vestul şi Parisul a fost afectat. În cursul dimineţii, sute de camioane erau în continuare blocate în Bretania şi Normandia (vest), pe străzile acoperite cu polei.

image

O cincime din trenurile de mare viteză (TGV) au fost anulate între Paris şi provincie pe axa sud-est, iar cele care au circulat au întârzieri de cel puţin jumătate de oră.

În Polonia au murit 18 oameni, 10 în ultimele 24 de ore. Toată ţara este acoperită cu un strat gros de zăpadă cu excepţia sudului.

 Temperaturile au coborât în nord-est până la minus 17 grade Celsius, după ce au atins marţi un nou record de minus 33 de grade Celsius în această regiune.

"Zece persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore în diverse regiuni ale ţării, după alte opt decese înregistrate marţi", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Mariusz Sokolowski.

image

Pe Aeroportul Varşovia-Okecie mai multe zboruri au fost anulate. Este vorba în special de cursele către Paris, Frankfurt, Milano, Dublin şi Helsinki, au anunţat oficiali ai aeroporturilor.

Circulaţia ferovieră se desfăşoară cu dificultate. În regiunea Varşovia, la Poznan, mai multe trenuri au rămas înzăpezite.

La Leszno aproximativ 30.000 de locuinţe au rămas fără căldură în cursul nopţii de miercuri spre joi în urma unei defecţiuni a centralei termice locale, a anunţat agenţia AP.

În Cehia patru oameni au murit de frig.

Aeroportul Praga-Ruzyne, cel mai frecventat din Europa Centrală, a fost închis timp de şase ore în noaptea de miercuri spre joi şi aproximativ 40 de zboruri au fost anulate din cauza ninsorilor abundente, inforemează AP.

image

Autostrada D1 Praga-Brno şi autostrada D5 Praga-Pilsen (de la frontiera germană), au fost blocate din cauza accidentelor în care au fost implicate camioane.

"Câteva zeci de curse feroviare au fost anulate în această dimineaţă, în special cele regionale, dar şi mai multe trenuri rapide", a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei de căi ferate cehe.

În Lituania gerul a provocat moartea a patru persoane, au anunţat autorităţile.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net