10 idei care dau viaţă casei tale

Ultima actualizare:

Dacă în timpul iernii am reuşit să ne umplem casa de pături, covoraşe şi lumânărele care să ne inspire căldură, acum este momentul să scăpăm de ele. Fiecare loc din casă poate fi cu uşurinţă modificat, astfel încât să reflecte un aer nou, primăvăratic. Desigur, ar fi ciudat să ne schimbăm mobila în fiecare sezon, dar putem să adăugăm un plus de culoare decorului. Iată 10 trucuri ieftine prin care îţi poţi „înveseli” casa!

Buna aerisire a casei vă scapă de mucegai

Mucegaiurile, bacteriile şi virusurile se dezvoltă în locuinţă în condiţii de umiditate. Pentru a face viaţă grea acestor agenţi patogeni, cea mai bună metodă este buna aerisire a locuinţei. În prezent, multe case moderne sunt bine izolate, dar prost aerisite. Mai ales după iarnă, perioadă în care am stat mai mult cu ferestrele închise, se impune acum deschiderea zilnică a ferestrelor. O altă soluţie pentru a spori calitatea aerului în locuinţă este investiţia într-un purificator de aer sau într-un sistem de ventilaţie adecvat, îndeosebi în spaţiile înguste şi expuse umezelii (baie, bucătărie).

Florile în vaze haioase înveselesc atmosfera

Un buchet de flori are, parcă, mai multă “personalitate” dacă e pus într-o vază inedită. Nu te limita la modelele pe care le găseşti în magazine. Poţi folosi un simplu borcan transparent pe care să-l îmbraci în hârtie colorată, sau o vază transparentă pe care să o “tapetezi” cu creioane. O vază plină cu biluţe colorate, pietricele, chiar cu bomboane, cereale, orez? Se poate! Ai nevoie de un vas mai larg, în interiorul căruia aşezi un pahar de plastic. În el pui apă şi flori, iar spaţiul din jurul lui îl umpli cu absolut orice ai la-ndemână şi te inspiră. Dacă vrei ca florile să reziste mai mult în apă, respectă următoarele sfaturi:

  • Foloseşte apă plată. Cea de la robinet este, în general, toxică pentru trandafiri. Umple vaza până la jumătate.

  • Toarnă în apă puţină zeamă de lămâie şi puţin zahăr.
  • Atunci când tai codiţele florilor, e indicat să faci acest lucru în apă. Tăiate în aer liber, tija absoarbe aer, ducând la moartea prematură a plantei. Taie codiţa oblic, aproximativ 2 cm.
  • Când pui florile în vază, nu lăsa sub apă, pe tulpină, muguri sau frunze. Acestea se pot degrada, ducând la înmulţirea microorganismelor.

  • Schimbă apa zilnic sau nu mai târziu de trei zile.
  • Taie puţin din codiţe o dată la două zile.
  • Nu le ţine într-un mediu prea uscat.
  • Fumul de ţigară este toxic pentru flori, în special pentru trandafiri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net