3 caracteristici ale persoanelor care au inteligență emoțională

Inteligența emoțională are un proces de a asimila sentimentele noastre și de a le canaliza într-un mod care să nu ne afecteze echilibrul.

Inteligența emoțională ne ajută să gestionăm emoțiile. Foto: Click.
Inteligența emoțională ne ajută să gestionăm emoțiile. Foto: Click.

Inteligența emoțională reprezintă capacitatea de a înțelege și gestiona atât propriile emoții, cât și pe ale celorlalți. Conceptul este din este în ce mai des folosit, iar unii specialiști consideră că oamenii ce dau dovadă de inteligență emoțională au abilitatea de a-și adapta gândirea și comportamentul în funcție de context sau pentru a atinge anumite obiective. Iată ce caracteristici au persoanele inteligente emoțional:

Care sunt caracteristicile persoanelor cu inteligență emoțională?

După cum am menționat bine, inteligența emoțională are un proces de a asimila sentimentele noastre și de a le canaliza într-un mod care să nu ne afecteze echilibrul; pe lângă faptul că ne face să ne simțim bine în privința deciziilor pe care le luăm, așa că există anumite caracteristici ale oamenilor care de obicei domină această ispravă, cum ar fi:

Își cunosc perfect valoarea!

Una dintre caracteristicile persoanelor cu inteligență emoțională este aceea că își cunosc perfect valoarea, ceea ce vine mână în mână cu stima de sine ridicată, iar aceasta, la rândul său, le reduce considerabil nivelul de anxietate și depresie, întrucât ambele concepte sunt factori protectori ai sănătății mintale, scriu cei de la Terra.com.mx.

Știu să stabilească limite pentru a rămâne calmi

O alta dintre caracteristicile importante ale unei persoane care are inteligență emoțională este aceea că știe să-și pună limite și mai presus de toate știe să spună „nu” lucrurilor pe care nu vrea să le facă. În acest sens, ei știu cum să-și lase ego-ul să-i apere de abuzul și excesul de încredere pe care unii oameni le pot comite conștient sau nu, așa că scopul nu este să-i mulțumească pe alții, ci să îți mulțumească ție.

Își prioritizează sănătatea fizică

Printre caracteristicile unei persoane cu inteligență emoțională se numără prioritatea sănătății sale fizice, deoarece activitatea fizică este cunoscută că îi ajută pe oameni să rămână într-o condiție bună, dar îi ajută și să-și protejeze stabilitatea emoțională. Emoțiile produc endorfine care sunt responsabile pentru reducerea nivelului de cortizol din sânge și, în același timp, ne protejează de boli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net