3 caracteristici ale persoanelor care au inteligență emoțională
Inteligența emoțională are un proces de a asimila sentimentele noastre și de a le canaliza într-un mod care să nu ne afecteze echilibrul.
Inteligența emoțională reprezintă capacitatea de a înțelege și gestiona atât propriile emoții, cât și pe ale celorlalți. Conceptul este din este în ce mai des folosit, iar unii specialiști consideră că oamenii ce dau dovadă de inteligență emoțională au abilitatea de a-și adapta gândirea și comportamentul în funcție de context sau pentru a atinge anumite obiective. Iată ce caracteristici au persoanele inteligente emoțional:
Care sunt caracteristicile persoanelor cu inteligență emoțională?
După cum am menționat bine, inteligența emoțională are un proces de a asimila sentimentele noastre și de a le canaliza într-un mod care să nu ne afecteze echilibrul; pe lângă faptul că ne face să ne simțim bine în privința deciziilor pe care le luăm, așa că există anumite caracteristici ale oamenilor care de obicei domină această ispravă, cum ar fi:
Își cunosc perfect valoarea!
Una dintre caracteristicile persoanelor cu inteligență emoțională este aceea că își cunosc perfect valoarea, ceea ce vine mână în mână cu stima de sine ridicată, iar aceasta, la rândul său, le reduce considerabil nivelul de anxietate și depresie, întrucât ambele concepte sunt factori protectori ai sănătății mintale, scriu cei de la Terra.com.mx.
Știu să stabilească limite pentru a rămâne calmi
O alta dintre caracteristicile importante ale unei persoane care are inteligență emoțională este aceea că știe să-și pună limite și mai presus de toate știe să spună „nu” lucrurilor pe care nu vrea să le facă. În acest sens, ei știu cum să-și lase ego-ul să-i apere de abuzul și excesul de încredere pe care unii oameni le pot comite conștient sau nu, așa că scopul nu este să-i mulțumească pe alții, ci să îți mulțumească ție.
Își prioritizează sănătatea fizică
Printre caracteristicile unei persoane cu inteligență emoțională se numără prioritatea sănătății sale fizice, deoarece activitatea fizică este cunoscută că îi ajută pe oameni să rămână într-o condiție bună, dar îi ajută și să-și protejeze stabilitatea emoțională. Emoțiile produc endorfine care sunt responsabile pentru reducerea nivelului de cortizol din sânge și, în același timp, ne protejează de boli.