7 locuri superbe pe care nu trebuie să le ratezi în Tenerife
Ai toate motivele să vizitezi Tenerife, „insula primăverii veșnice”. Este exotică, frumoasă, ofertantă atât pentru tineri, cât și pentru familiile cu copii, se poate ajunge foarte ușor, cu zbor direct, iar prețurile nu sunt atât de mari pe cât ți-ai imagina. În plus, paradisiaca insulă spaniolă are câteva atracții de neratat, care îți vor face sejurul cu adevărat special.
7 zile de vacanță cu greu ți-ar putea ajunge pentru a savura toate minunile insulei Tenerife. Vă spune cineva care a fost acolo de trei ori, ultima dată la invitația Christian Tour, cu ocazia inaugurării cursei charter din București, operate de Animawings. Dacă în anii trecuți turiștii români erau nevoiți să facă escală prin Madrid sau Barcelona, acum există zbor direct. În 5-6 ore ești la destinație. Acolo te așteaptă munți vulcanici, plaje superbe, peisaje spectaculoase, o temperatură relativ constantă tot timpul anului și o mulțime de facilități de cazare pentru toate buzunarele și pe toate gusturile. Sunt 7 locuri superbe pe care nu trebuie să le ratezi.
1. Muntele vulcanic Teide
Este cel care face diferența dintre Tenerife și orice altă destinație de vacanță, cu litoral. De ce? Pentru că acolo peisajul pare desprins de pe altă planetă. Teide are o înălțime de 3,718 metri și e cel mai înalt vârf din Spania. Până la 3.500 de metri ajungi cu telecabina, de acolo până în vârf poți merge numai cu permis special, obținut online. Până aici, nimic spectaculos, ai putea spune, însă Teide este mai mult decât un munte foarte înalt. Este un vulcan activ, al treilea cel mai mare din lume, care a erupt ultima dată în 1909. Zona de jur împrejurul muntelui, plină de lavă întărită, este o rezervație naturală cu un diametru de aproape 17 km. În 2007 a fost declarată obiectiv protejat și inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Accesul este gratuit, prin parcul natural, iar biletul dus-întors cu telecabina costă 39,5 euro pentru adulți și 18,5 euro pentru copii.
2. Loro Parque
Cu toții am fost până acum la grădina zoologică, însă Loro Parque este infinit mai mult decât atât. Te așteaptă peste 40.000 de animale din peste 500 de specii. Animale pe care aici nu le vezi triste, după niște gratii. Locuiesc într-un habitat paradiziac, cu toate condițiile din mediul lor natural; unele sunt lăsate libere, sunt iubite, îngrijite, răsfățate. Poți vedea show-uri cu delfini, cu orci, te poți plimba printre păsări flamingo sau printre papagali, ai ocazia să vezi rechini, pinguini, crocodili, lei, jaguari, hipopotami. „Prin fundația noastră, am salvat 10 specii de la dispariție. La noi ajung animale orfane sau rănite, pe care le salvăm și le integrăm în comunitatea de aici. Dar, după cum îi spune și numele, Loro Parque este celebru pentru colecția de papagali. Avem cea mai mare varietate de papagali din lume. Găzduim peste 350 de zburătoare”, ne spune directorul de comunicare al parcului, redeschis în mai 2021 după ce a stat închis mai bine de 13 luni, din cauza pandemiei.
3. Parcul acvatic Siam
Pentru amatorii de senzații tari, Siam Park este un obiectiv de neratat. Se află în sud-vestul insulei, pe Costa Adeje, se întinde pe 18 hectare și a fost catalogat de Trip Adviser drept cel mai tare parc acvatic din Europa. Găsești aici tobogane amețitoare, piscină cu valuri, cel mai lung lazy river, totul într-un decor fabulos, cu specific thailandez. Cei mai curajoși pot încerca „tower of power”, un tobogan cu o înălțime de 28 de metri, pe care prinzi 80 de kilometri la oră, sau „The Volcano”, un tobogan de apă prin întuneric, care te aruncă la lumină asemenea unui vulcan. Biletul de intrare costă 38 de euro pentru adulți și 26 de euro pentru copii.
4. Satul Masca
Micuțul sătuc de la poalele munților Teno are doar 100 de locuitori, însă anual primește milioane de vizitatori. Drumul până aici are și el farmecul lui: plin de curbe strâmte, o singură bandă de circulație, depășirile sunt imposibile, iar două mașini mici abia reușesc să treacă una pe lângă cealaltă. Odată ajuns la destinație, te bucuri de natură, de liniște, de căsuțe pitorești și de o priveliște care îți taie răsuflarea.
5. Los Gigantes
Dacă ai ajuns la Masca, neapărat mergi să vezi Los Gigantes. Sunt niște roci imense, de 500 de metri înălțime, abrupte și amenințătoare, care se ridică din ocean asemenea unui zid de nepătruns. Peisajul este spectaculos.
6. Copacul milenar
Tot în Tenerife există cel mai bătrân copac din specia Dracaena draco. El Drago sau Drago Milenario se spune că are 1.000 de ani, fiind unul dintre simbolurile insulei. Îl poți admira de la distanță, în localitatea Icod de los Vinos, situată în nord.
7. Cele mai frumoase plaje
În Tenerife, și plajele au ceva unic, uimitor. Cum insula este vulcanică, foarte multe sunt cu nisip negru, fin.
Altele au nisip auriu adus „de peste drum”, din Africa. Mai mari sau micuțe, retrase, mai sălbatice sau mai comerciale, cu intrare lină în ocean ori cu apă învolburată, fiecare plajă din Tenerife are farmecul ei. Este greu să faci un top al lor cu atât mai mult cu cât sunt peste 100. Totuși, îți recomandăm să nu ratezi plaja Los Cristianos, din orășelul cu același nume, Playa de las Vistas, situată în imediata apropiere, urmată (dacă ții cursul falezei), de celebra Playa de las Americas.
Plaje superbe sunt și Playa de Fanabe, Playa del Duque, Playa de las Teresitas, Playa del Medano și Playa el Bollullo.