Acatistul Sfintei Parascheva pe care trebuie să-l citești dacă nu poți merge la slujbă. Poți scăpa de boli incurabile

Sfânta Parascheva este una dintre cele mai iubite și cinstite sfinte din calendarul creștin ortodox. Acatistul Sfintei Parascheva este o rugăciune puternică și este citit cu evlavie pentru obținerea ajutorului divin în fața bolilor, necazurilor și greutăților vieții. Citește-l dacă nu poți merge la slujbă. Te poate scăpa de boli incurabile.

Ce puteri are Acatistul Sfintei Parascheva
Ce puteri are Acatistul Sfintei Parascheva

Ce puteri are Acatistul Sfintei Parascheva

Acatistul Sfintei Parascheva este folosit în mod tradițional pentru a cere vindecare de boli, protecție împotriva necazurilor și eliberare de suferințe. Citit cu multă evlavie și smerenie poate să îndeplinească cele mai profunde dorințe și poate alina sufletele îndurerate.

În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție! Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție! Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!

Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eșți și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Slavă Tatălui, Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin.

Preasfântă Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru numele Tău. Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește. Slavă Tatălui, Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin.

Tatăl nostru, Care eșți în ceruri, sfințească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinților Părinților noștri și ale tuturor Sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin.

Condacul 1: Preacuvioasei noastre maici, mult-milostivei Parascheva, prinos de umilință îi aducem noi nevrednicii păcătoși pentru mijlocirile sale. Că mari daruri ne-am învrednicit a dobândi, de la izvorul cel pururea curgător de bunătăți al Mântuitorului nostru, și să-i cântăm: Bucură-te, Paraschevo, mult folositoare!

Icosul 1: Îngerii din cer cu laude primind duhul tău cel fecioresc din pământeștile locașuri, de bucurie te-au încununat pentru vredniciile tale; căci femeiesc trup purtând și fire slăbănoagă, ai știut a birui toate puterile vrăjmașilor prin bună înțelepciune; pentru aceasta-ți cântăm: Bucură-te, înțeleaptă fecioară; Bucură-te, porumbiță cuvântătoare; Bucură-te, suflet îngeresc în trup fecioresc; Bucură-te, vrednică mijlocitoare către Domnul; Bucură-te, mângâierea oamenilor; Bucură-te, alinarea de suferință; Bucură-te, nădejdea noastră cea tare; Bucură-te, întărirea credincioșilor; Bucură-te, liman lin și neînviforat; Bucură-te, pildă bunei cucernicii; Bucură-te, lumânarea celor nepricepuți; Bucură-te, scăparea celor deznădăjduiți; Bucură-te, Paraschevo, mult folositoare!

Tot Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva poate fi citit pe crestinortodox.ro.

Rugăciune către Cuvioasa Sf. Prascheva

Rugăciunea este o cale prin care credincioșii pot să se conecteze cu Sfânta Parascheva și să își verse sufletele și cererile în fața ei.

„Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dăruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci. Amin”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa consumata in avion FOTO shutterstock 2201162353 jpg
toamna unsplash jpeg
regele charles fiu camilla tom jpg
mancare hotel jpg
Povestea bărbatului care a vândut Turnul Eiffel de două ori   cel mai mare escroc al Americii jpeg
femeie bani jpg
sofer jpg
constantin brâncuși picasso jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net