Aceasta e cea mai înaltă bicicletă din lume! A intrat în Cartea Recordurilor

Starbike este oficial cea mai înaltă bicicletă din lume, având o înălțime de 7 metri și 77 de centimetri. Ea a fost construită de doi prieteni din Franța, Nicolas Barrioz și David Peyrou, iar recent a intrat în Cartea Recordurilor Guinness.

Cea mai înaltă bicicletă din lume - o idee care a început la o șuetă

Starbike, cea mai înaltă bicicletă din lume
Bicicleta a fost prezentată la un festival recent (Foto: Guinness World Records)

Totul a început în urmă cu cinci ani, când Nicolas și David se aflau într-un bar. Cei doi au pus pariu că pot cosntrui cea mai înaltă bicicletă din lume. Spre deosebire de majoritatea planurilor făcute sub influența alcoolului, cei doi amici chiar au reușit să ducă la capăt acest proiect ambițios. Bibicleta lor, pe care au construit-o în trei luni, a doborât recordul anterior cu 36 de cm.

La fel ca o bicicletă obișnuită, Starbike are o șa, două roți de dimensiuni standard și un ghidon conectat la două pârghii de frână. Desigur, spre deosebire de o bicicletă normală, aceasta are un cadru gigantic, cu pedalele conectate la roata din spate printr-un lanț de 16 metri. „Are și sonerie, în cazul în care ceilalți participanți la trafic nu te-au văzut deja venind”, a glumit Nicolas Barrioz.

Anvelopele au fost furnizate gratuit de Michelin, al cărui sediu se află în Clermont-Ferrand, orașul în care David și Nicolas și-au dezvăluit bicicleta lor record la un festival anual. Pentru a dovedi că este funcțională și pentru a câștiga oficial recordul, David a mers pe ea pe o distanță de 100 de metri.

Ca măsură de siguranță, el a purtat un ham atașat de o frânghie. „Viteza bicicletei a fost cheia stabilității sale. Merge cu 15-20 km/h”, a dezvăluit Nicolas. El și David și-au asumat această provocare din mai multe motive. În primul rând, în calitate de lideri ai unei organizații non-profit de activism pe biciclete, ei și-au dorit să promoveze utilizarea bicicletei și beneficiile acesteia pentru mediu.

În plus, modificarea vehiculelor este unul dintre hobby-urile lui Nicolas. El a vrut să le arate oamenilor ce se poate realiza cu doar 1.000 de dolari. Bicicleta este fabricată din aliaj, oțel și lemn - obținut în mare parte din mobilier reciclat. „Lemnul este un material interesant din punct de vedere ecologic. După părerea mea, va înlocui aliajul din construcția cadrului de bicicletă în câteva decenii.”, a explicat Nicolas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net