Activități simpatice în București, în weekend! Nu rata Lavanda Fest și Bucharest Coffee Festival

Ultima actualizare:

Dacă ai chef de câteva activități drăguțe în București, nu ai voie să ratezi două festivaluri inedite care au loc în weekend-ul acesta. Lavanda Fest și Bucharest Coffee Festival sunt două evenimente pline de energie, grație și diverse experiențe inedite. Participanților li se promite o relaxare totală și un pic de magie (de care avem cu toții nevoie).

Capitala se umple de distracție, în weekend! Foto: Facebook/Lavanda Fest
Capitala se umple de distracție, în weekend! Foto: Facebook/Lavanda Fest

Activități în București, în weekend! Festivalul lavandei vine cu multe surprinze

Ai nevoie să te rupi de rutina de zi cu zi și de stresul provocat de o nouă săptămână de lucru la birou? Ei bine, Lavanda Fest este răspunsul potrivit pentru tine. Aflat la ediția cu numărul 8, festivalul reprezintă un concept unic în România, aducând împreună producători de lavandă din toată țara.

Pe lângă aceștia, participă și alți mici producători locali de accesorii, haine pictate sau brodate, jucării handmade, cosmetice naturale, plante aromatice, condimente, sosuri și multe altele, fiecare având și “ceva cu lavandă”, anunță organizatorii.

Cei care sunt prezenți sâmbătă și duminică la Lavanda Fest 2022 se pot delecta cu înghețată artizanală și macarons cu lavandă, clătite și burgeri, cafea și limonadă cu lavandă.

Programul festivalului include și câteva evenimente artistice:

  • Sâmbătă, ora 15.00 – Spectacol de teatru de papusi cu Free Puppet Theatre
  • Sâmbătă,ora 16.00 – Concert de jazz brazilian cu Mara Halunga & Cauê de Marinis Project
  • Sâmbătă, ora 19.30 – Spectacol de muzică ușoară Next Star Studio
  • Duminică, ora 17.00 – Muzică live Trupa Bosfor

Lavanda Fest are loc în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, unde esți așteptat în acest weekend, între orele 10.00 și 20.00. Un alt amănunt simpatic pentru cei care dau o fugă la eveniment este faptul că sunt organizate diverse „ateliere distractiv-recreative”: 

  • Pictură pe față
  • Tatuaj cu henna
  • Olărit
  • Atelier de pictură
  • Demonstrații cu imprimanta 3D
  • Colțuri foto InstaPARTY
  • Tombole cu surprize

Unde mergem în weekend? Pasionații de cafea pot participa la Bucharest Coffee Festival

Schimbăm decorul și aromele: dintr-un tablou verde și mov, ne mutăm în centrul vechi, unde are loc Bucharest Coffee Festival. Peste 30 de procesatori şi prăjitori de cafea, dar şi importatori şi distribuitori de produse conexe se reunesc pentru un eveniment incitant pentru un public tot mai pasionat de cafea.

Festivalul aduce în prim-plan principalele tipuri de cafea în funcţie de varietatea plantei cultivate (arabica), pentru promovarea cafelei de calitate şi mai ales a cafelei de specialitate, potrivit organizatorilor.

Vor avea loc demonstraţii de preparare, de mixologie (combinaţii de cafea cu băuturi alcoolice, în cocktail-uri) sau de latte art, dar şi trei competiţii, cu participanţi din toată ţara, profesionişti de la cele mai importante companii de cafea de specialitate şi cafenele. Aceste competiţii sunt campionatele naţionale de Latte Art (15 concurenţi), Coffee in Good Spirits (5 concurenţi) şi Cup Tasting (25 de concurenţi), conform Agerpres. Festivalul are loc Hanul Gabroveni (Centrul Cultural Arcub, Str. Lipscani 84 - 90), iar intrarea este liberă.

Activități simpatice în București, în weekend! „Străzi deschise” programeză o serie de evenimente

Nu uita și de faptul că proiectul „Străzi deschise” continuă și în ultimul weekend de primăvară. Astfel, zone pietonale pe segmente din Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff vor oferi bucureştenilor activităţi de recreere în aer liber cu momente de teatru, concerte de muzică clasică, parade canine şi o serie de ateliere şi activităţi sportive pentru copii.

În ambele zile de weekend, începând cu ora 18.00, actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică prezintă două ore de momente de teatru în faţa Hotelului Radisson de pe Calea Victoriei.

Trebuie precizată și faptul că duminică, 29 mai, între orele 9-11 şi 17-21, familiile cu copii sunt invitate în Parcul Kiseleff unde zona alveolelor va fi împânzită de locuri de joacă şi teren de minigolf. Poți verifica AICI programul complet al evenimentelor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net