Ai un apartament mic? Uite ce trebuie să faci ca să pară cât mai spațios

Ultima actualizare:

Chiar dacă aveți cea mai mică dintre camere de decorat, există o mulțime de moduri de a o deschide și de a o face să pară mai mare decât este în realitate. În acest articol, explicăm câteva trucuri de design încercate și testate pe care le poți folosi pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.

Ai un apartament mic?
Ai un apartament mic?

Alege culori neutre pentru pereți

Indiferent dacă utilizați vopsea sau tapet, culorile deschise funcționează cel mai bine pentru a face un spațiu să pară mai mare. Alb, crem, culorile pietrei naturale sau chiar gri pal sau albastru rece, vor face orice camera să pară mai aerisită si mai mare. La polul opus utilizarea unei cromatici închise va micsora spatiul in pentru ca va absorbi lumina. Folosirea culorilor neutre nu înseamnă că nu poți face o declarație îndrăzneațăprin design. Puteți adăuga accesorii îndrăznețe și strălucitoare, cum ar fi perne, lămpi și ornamente, pentru a adăuga caracter și stil.  

Folosește oglinzi  

Acesta este un truc vechi, dar care funcționează. Folosirea oglinzilor mari pe suprafețele pereților ajută la reflectarea luminii, mai ales atunci când este orientată către punctele focale sau lângă o fereastră pentru a genera mai multă lumină naturală.  Placare unui perete cu oglinzi va adăuga dinamism.

Citește și: Apartamentul de 11 mp din Cluj este mare! Cum e viața într-o garsonieră de 7 mp

Evitați supra-aglomerarea   

 Ați putea fi tentat să vă lipiți mobila de pereții unei camere mici pentru a lăsa mai mult spațiu deschis la mijloc. Acest lucru, din păcate, nu face mare lucru pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare, ba mai mult uneori poate incarca si mai mult. De fapt, puteți face o cameră să pară mai spatioasa trăgând mobilierul de pe pereți si să reduceți numarul corpurilor dar și dezordinea generală. 

Este indicat să folosești mobilier care este multifunctional, de exemplu, o măsuță de cafea care are spațiu de depozitare în interior unde poți ascunde reviste, telecomenzi sau chiar cuverturi de canapea. Un alt truc la îndemână pentru a crea iluzia de mai mult spațiu este să folosești mobilier care are picioare, astfel încât să se ridice de pe podea. Dacă puteți vedea podeaua de sub mobilier, acest lucru vă ajută să extindeți spațiul pe care îl aveți.

Mai multe tips&triks despre cum să va optimizați spațiul  în articolul pe larg din Casa Magazin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net