Aici conduci pe apă! Unde se află podul plutitor care a atras mii de turiști

Podul plutitor din Shiziguan, cunoscut și sub numele de Podul Viselor, are aproximativ 500 de metri lungime și 5 metri lățime. Acesta permite mașinilor de până la 2,8 tone să circule pe suprafața râului Qingjiang din China. Amplasat între munții din prefectura Enshi, în provincia Hubei, acest loc pitoresc atrage anual mii de turiști.

Podul plutitor din Shiziguan
Limita de viteză impusă este de 20 km/h (Foto: Profimedia)

Podul plutitor din Shiziguan, inaugurat în 2016

Ceea ce îl separă cu adevărat de alte obiective impresionante din China este experiența de a admira peisajul frumos în timp ce conduceți de-a lungul unui pod plasat direct pe apă. Podul plutitor din Shiziguan este operațional din 2016 atât pentru traficul vehiculelor, cât și pentru pietoni.

Spre deosebire de podurile tradiționale care se sprijină pe stâlpi, podul plutitor Shiziguan utilizează o serie de flotoare interconectate, realizate din polietilenă de înaltă densitate, umplute cu apă pentru un plus de stabilitate. Așa că, dacă șoferii respectă limita de viteză impusă de 20 km/h, ar trebui să simtă doar un ușor balans, pe tot parcursul călătoriei.

În 2023, a avut loc un accident înfiorător

De când a fost deschis în urmă cu mai bine de opt ani, Podul Viselor a fost una dintre atracțiile principale din Shiziguan, oameni din toată China călătorind aici pentru a experimenta cum e să conduci pe apă. Cu toate acestea, chiar dacă podul este doar suficient de lat pentru traficul cu sens unic, au avut loc și accidente, relatează site-ul odditycentral.com.

În 2023, un vehicul care transporta opt pasageri s-a prăbușit și s-a cufundat în apele adânci ale râului Qingjiang. Cinci persoane și-au pierdut viața în acea zi, în timp ce trei au reușit să se salveze din mașină și să înoate până la țărm. Circumstanțele accidentului au fost neclare, dar o cameră de supraveghere a surprins vehiculul mergând cu viteză pe podul plutitor, înainte ca șoferul să piardă controlul și să treacă prin parapete.

Podul plutitor din Shiziguan a fost închis temporar după accidentul de anul trecut. A fost redeschis între timp, iar acea tragedie nu pare să-i fi afectat popularitatea, însă autoritățile i-au avertizat pe șoferi să ia aminte la ceea ce s-a întâmplat în 2023, pentru ca tragedia să nu se repete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net